Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ekloges

Ήταν τον Ιούνιο του ’64 που βγήκε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας.

Στο πρωτοσέλιδο της εποχής η δήλωση του τότε συνεκδότη, Τάσου Εγγλέζου, για την κατεύθυνση της εφημερίδας «Η Κηφισιάς μας» «Μακράν του κόμματος». Η ζωή κάνει κύκλους κι έτσι 50 χρόνια μετά επανέρχεται το όνομα Τάσος Εγγλέζος στην εφημερίδα «Κηφισιά», με απλή όμως συνωνυμία.

Ήταν μια δύσκολη προεκλογική περίοδος το ’64, με ανένδοτους, με το βαθύ κράτος της Δεξιάς να παραπαίει και ο αντίκτυπος ολοφάνερος στις δημοτικές εκλογές.

Πέντε συνδυασμοί ήταν αυτοί που διεκδίκησαν την ψήφο των Κηφισιωτών, στις 5 Ιουλίου του 1964. Εγγεγραμμένοι ήταν 6.567 ψηφοφόροι από τους οποίους ψήφισαν 6.003 συμπολίτες μας. Ο συνδυασμός του Δημήτρη Ζωμόπουλου, ο οποίος υποστηρίχθηκε από την Ένωση Κέντρου, εκλέχτηκε με 35,24% και 6 συμβούλους. Δεύτερος ο Βασίλης Αγγελάκος, ανεξάρτητος με δεξιά προέλευση, απέσπασε 23,96% και 4 συμβούλους. Τρίτος ο Μιχάλης Κανακάκης, ο οποίος υποστηρίχθηκε από την ΕΔΑ και πήρε 20,56% βγάζοντας τρεις συμβούλους και ο έτερος υποψήφιος προερχόμενος από την Ένωση Κέντρου Γεώργιος Δημητρακόπουλος με 14,39% και δύο συμβούλους. Τέλος, ο υποψήφιος της ΕΡΕ Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, ο οποίος πήρε 5,83% και δεν εξέλεξε σύμβουλο.

Αυτές ήταν οι πρώτες καταγεγραμμένες δημοτικές εκλογές που καταχωρήθηκαν στην εφημερίδα μας πριν 50 ακριβώς χρόνια.

Τιμώντας το προεκλογικό εκείνο φύλλο «Μακράν του κόμματος» θα αναφερθούμε και στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όπως καταγράφηκαν, μέσα από τις σελίδες της «Κηφισιάς» παραθέτοντας υποψήφιους δημάρχους, συνδυασμούς καθώς και γεγονότα που σημάδεψαν την τοπική κοινωνία, φτάνοντας στο σήμερα.

 

Γράψτε μας τις απόψεις σας για να τις μοιραστείτε με τους υπόλοιπους αναγνώστες του kifisianews.gr και της εφημερίδας «Κηφισιά», αλλά και με τους υποψήφιους και νυν δημοτικούς μας άρχοντες.