Μουσικός διαγωνισμός στην Κηφισιά

φεστιβαλ σχολείων

Να σκεφτούν δημιουργικά και μουσικά πάνω στο σχολικό εκφοβισμό καλούν οι εκδόσεις «Άγκυρα» σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς τους μαθητές, οργανώνοντας θεματικό διαγωνιστικό φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων, ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας με την ονομασία: «Stop Bullying School Band Contest Festival».  Αφορμή για το διαγωνισμό είναι  το βιβλίο του Νίκου Μιχαλόπουλου με τίτλο «Θες να παίξουμε;»

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα συμμετάσχουν live ερασιτεχνικά μαθητικά συγκροτήματα ή ορχήστρες με χορωδία και solo φωνή ή ένα μουσικό όργανο και μια φωνή, μαθητών από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γίνουν οι δημιουργοί ενός τραγουδιού, διάρκειας 3 λεπτών, γράφοντας τη μουσική και τους στίχους (ελληνικά ή αγγλικά), με θέμα ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας και κυρίως στον ενδοσχολικό εκφοβισμό! Το τραγούδια τους θα σταλούν σε ένα αρχείο mp3, προκειμένου η επιτροπή να τα ακούσει, να τα αξιολογήσει και να επιλέξει τα 10 από τα αυτά που θα παιχτούν Live στον διαγωνισμό!!!

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ είναι ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Το Stop Bullying School band Contest Festival στοχεύει να ευαισθητοποιήσει, όσο μπορεί περισσότερο, τα παιδιά και τους νέους ώστε να ενεργοποιηθούν και να αναλάβουν έναν ενεργό ρόλο ενάντια στην κάθε μορφή βίας, συμβάλλοντας έτσι σε έναν καλύτερο κόσμο.

Τα 10  τραγούδια που θα ξεχωρίσουν, θα διαγωνισθούν σε ζωντανή εκτέλεση για την ανακήρυξη του νικητή, το Σάββατο 6 Μαΐου, στις 5.00 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου (Διονύσου & Μυρσίνης).

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στο : www.e-agyra.gr