Αλλαγή ημερομηνίας στη δράση καθαρισμού του Κηφισού

katharismos_kifisou1

Έξι περίπου χρόνια έχουν περάσει από τις τελευταίες δράσεις καθαρισμού του Κηφισού ποταμού, η προστασία και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του οποίου δεν έπαψε να αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου Κηφισιάς. Για το λόγο αυτό και σε συνεργασία με τον ΣΠΑΠ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Δήμος κάνει ένα ακόμη βήμα, προκειμένου το μεγαλύτερο ποτάμι της Αττικής να κρατηθεί ζωντανό.

Δυστυχώς, οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση της δράσης την προγραμματισμένη ημερομηνία 18 Ιουνίου, με αποτέλεσμα τη μετάθεσή της την Κυριακή 2 Ιουλίου με ώρα έναρξης την 9.30 πρωινή. Σημείο στάθμευσης έχει οριστεί το τέρμα της οδού Ερμιόνης στη Νέα Κηφισιάς. Συγκεκριμένα, η διαδρομή που θα ακολουθήσουν όσοι πολίτες επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση, είναι: Πλατεία Νέας Κηφισιάς, Ελαιών (κάτω από τη γέφυρα), τέρμα Ερμιόνης (Μαζαράκης).

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κηφισιάς θα διαθέσει στους συμμετέχοντες όλα τα απαραίτητα για τον καθαρισμό (γάντια, σακούλες κ.λπ.), ενώ το «παρών» για τη διευκόλυνση των πολιτών θα δώσουν εργαζόμενοι της Διεύθυνης Καθαριότητας και εθελοντές του Δήμου.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, λοιπόν, αφού μία όμορφη κυριακάτικη βόλτα στο θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον του Κηφισού μπορεί να συνδυαστεί με τον οργανωμένο καθαρισμό ενός τμήματος της κοίτης του.