Δημιουργικά «κλικ» στην καλοκαιρινή Πρέβεζα

festivalpreveza1

Για δεύτερη φορά πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ Βίντεο και Φωτογραφίας στην Πρέβεζα σε συνδιοργάνωση της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας (ΕΦΕ) Πρέβεζας, της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, του Δήμου Πρέβεζας και της ΕΦΕ, από τις 23 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.
Μια ευκαιρία όχι μόνο για να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις δημιουργικοί άνθρωποι αλλά και μια ευκαιρία για την πόλη να επιδείξει τις ομορφιές της, να εμπνεύσει, να «μπει» σε κάποιο από τα επόμενα έργα των δημιουργών και σίγουρα να προταθεί ως ένα υπέροχο μέρος διακοπών.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, στηρίζει τις πολιτιστικές δράσεις που αναπτύσσονται στο νομό Πρέβεζας με την πεποίθηση ότι αποτελούν μια ισχυρή άμυνα τις ημέρες τις κρίσης αλλά και μοχλό πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης», αναφέρει στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου.

«Σε «πείσμα» όλων εκείνων που επιθυμούν να κάνουν κυρίαρχο χρώμα της καθημερινότητάς μας το γκρίζο όλοι εσείς μας κάνετε να θυμηθούμε ότι με ένα «κλικ» ο κόσμος μας μπορεί να πάρει άπειρα χρώματα και να γίνει καλύτερος», προσθέτει στο δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος, Χρήστος Μπαΐλης.

Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής ήταν η Κατερίνα Κορωναίου, βιβλιοθηκονόμος Msc, καλλιτεχνικός διευθυντής ο Δρ. Γρηγόρης Βλασσάς, καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας και διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Παραγωγή βίντεο, οπτικοακουστικά μέσα και κινούμενα γραφικά», ενώ πήραν μέρος στο φεστιβάλ μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος και φυσικά καθηγητές του μεταπτυχιακού προγράμματος, οι οποίοι είδαν, συμβούλευσαν και σχολίασαν όποιον επιθυμούσε να επιδείξει το έργο του.

Μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του φεστιβάλ, αφού δίνεται η δυνατότητα σε ερασιτέχνες δημιουργούς να επιδείξουν το έργο τους παίρνοντας συμβουλές από σημαντικούς καθηγητές του χώρου. Ανάμεσα στους καλεσμένους καθηγητές ήταν ο Στέλιος Ντεξής, Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ., η Μυρτώ Βουνάτσου, MFA in Digital Arts, ο Τάσος Λυμπεράκης, σκηνοθέτης – σεναριογράφος, η Μαρία Πολυχρονιάδη και ο Γεώργιος Βρεττάκος, καθηγητές στο ΤΕΙ Αθήνας.

Δεκάδες οι εκδηλώσεις, τα workshop, οι προβολές ταινιών, τα κυκλικά τραπέζια, οι παρουσιάσεις δημιουργών, καθώς και οι ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε μια βδομάδα, πραγματική εμπειρία για όποιον είχε την τύχη να συμμετέχει ή να την παρακολουθήσει.