Συνάντηση φορτωμένη με χιλιάδες αναμνήσεις

age80a

Του ΜΙΧΑΛΗ ΤΡΑΝΑΚΑ

«Η ηλικία των 80 είναι θέμα μυαλού. Αν δεν σε νοιάζει, δεν πειράζει». Η παράφραση αυτή του ρητού που πολλοί αποδίδουν στον Μαρκ Τουέιν, ήταν γραμμένη στο προσκλητήριο που απέστειλε ο επιφανής συμπολίτης μας, πολιτικός μηχανικός Δρ. Δημήτρης Μπαϊρακτάρης.

Αφορμή, η συμπλήρωση των 80 χρόνων ζωής όλων όσοι μαζί του, εισήλθαν ως πρωτοετείς στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διακρίθηκαν μετέπειτα στον κλάδο μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Σχεδόν όλοι, από τους 280 που είχαν δώσει τότε εξετάσεις, πέτυχαν και περίπου 180-190 συνέχισαν την ανοδική επιστημονική πορεία τους. Έκτοτε, μια φορά το χρόνο, είθισται να συγκεντρώνονται σε κάποιο χώρο, για να θυμηθούν τα παλιά, να μιλήσουν για τα τωρινά και τα μελλούμενα και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.

Σημείο της φετινής συνάντησης η Κηφισιά, στην οικία του Δημήτρη Μπαϊρακτάρη επί της οδού Πεσματζόγλου. Η πάντοτε δραστήρια Μαίρη Μπαϊρακτάρη υποδέχτηκε με εγκαρδιότητα, τους καλεσμένους, ενώ είχε προβλέψει τα πάντα για την επιτυχία της συνάντησης.

Ένα σύντομο ευχαριστήριο χαιρετισμό απηύθυνε προς τους καλεσμένους ο Δημήτρης Μπαϊρακτάρης και το γλέντι ξεκίνησε. Οι χορδές ενός μπουζουκιού παλαιάς συλλεκτικής κοπής ξεκίνησαν να παίζουν τη «Φραγκοσυριανή» και συνέχισαν με άλλες μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος, εκτοξεύοντας το κέφι.

Καθένας από τους καλεσμένους, που υπερέβησαν τους 80, πήραν από ένα μεγάλο δίσκο το παγωτό του, με ένα κεράκι αναμμένο προς τιμήν της επετείου, ευχήθηκαν συγκινημένοι και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη συνάντηση.