Όσοι προλάβετε

  Τελευταία ευκαιρία σήμερα,καιρού επιτρέποντος, Δευτέρα 17 Ιουλίου, για όσους δεν έχουν ακόμα δει τη φετινή καλοκαιρινή παράσταση του Λαϊκού Θεάτρου Ν. Ερυθραίας «Η ανατομία μιας παράστασης».

  Η παράσταση της Κυριακής 16 Ιουλίου ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Κώστα Μουρσελά, που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 15 Ιουλίου. Μονόπρακτα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα είχε ανεβάσει στις χειμωνιάτικες παραστάσεις του το Λαϊκό Θέατρο. Και ήταν μια παράσταση που σίγουρα θα εκτιμούσε ο Μουρσελάς, γραμμένη από τον Rick Abbot και σκηνοθετημένη από τον Μιχάλη Μαραγκό. Ο σκηνοθέτης όμως που τραβούσε τα μαλλιά του κατά τη διάρκεια της παράστασης ήταν ο Φάνης Κοράκης.  Ένας σκηνοθέτης που όσο και να προσπαθούσε να επιβληθεί στους ηθοποιούς του, όσο και να προσπαθούσε να προχωρήσει η πρόβα, όλο και κάτι πήγαινε στραβά, για να αρχίσουν και πάλι από την αρχή, μέχρι το επόμενο λάθος.

  Δυσδιάκριτα τα όρια που άρχισε η παράσταση, αφού ο Φίλιππος Κίκλης, ως τεχνικός σκηνής, όλο και κάτι κάρφωνε, ενώ ο Αλέξανδρος Καλημέρης, περιφερόταν συγχυσμένος κρατώντας το σενάριο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μάλλον κάτι πήγαινε στραβά. Και σύντομα το κοινό διαπίστωσε πόσα πράγματα μπορούσαν να πάνε στραβά σε μια πρόβα και ακόμα περισσότερο σε μία παράσταση, κάνοντάς το να ξελιγώνεται στα γέλια. Γέλια που δυνάμωναν όσο οι ηθοποιοί μπέρδευαν τις ατάκες τους, όσο ο ένας προσπαθώντας να βοηθήσει τον άλλο του έκλεβε ατάκες, όσο η συγγραφέας, εμφανιζόταν με καινούργια καπέλα έτοιμη να αλλάξει την πλοκή του έργου.

  Κουρέπης
  Ο «μεθυσμένος » Αχιλλέας Κουρέπης έκλεψε την παράσταση

  Διότι η ανατομία μιας παράστασης, μας δείχνει τι μπορεί να συμβεί κατά την προετοιμασία μιας παράστασης. Πόσο πράγματα μπορούν να πάνε στραβά σε μια πρεμιέρα. Και όλα αυτά ενώ παρακολουθούμε και την πλοκή της ίδιας της παράστασης, ενός αστυνομικού έργου που έχει από όλα. Και ευγενείς Άγγλους και μια κατάρα και διαμάντια ή ρουμπίνια, ανάλογα με την έμπνευση της στιγμής και έρωτες και φυσικά και φόνο.

  Από το αποτέλεσμα της παράστασης που καταχειροκροτήθηκε φανταζόμαστε ότι ο Μιχάλης Μαραγκός δεν αντιμετώπισε κανένα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Φάνης Κοράκης, ως ο σκηνοθέτης της παράστασης μέσα στην παράσταση.

  Ο Αχιλλέας Κουρέπης, ο πρόεδρος του ΒΙΚΕΛΑ, και από τους τακτικούς ηθοποιούς του Λαϊκού Θεάτρου,  εντυπωσίασε και πάλι με τον τρόπο που εκστόμιζε τις κακίες του προς τους συνεργάτες του αλλά και με την έξοδό του στην πρεμιέρα ως μεθυσμένος.  Εξαιρετικοί όλοι οι ηθοποιοί, μερικοί εκ των οποίων μοιράστηκαν στις παραστάσεις, τους ρόλους.  Έτσι λοιπόν ανέβηκαν στη σκηνή με ρόλους μπρος και πίσω από αυτήν επίσης οι Κάτια Τραπελλίδη, Βίκυ Τσουπάκη, Νίκος Αναγνώστου, Λέων Καράτσαλος, Στέλλα Κωνσταντίνου, Τούλα Λυμπεράκη, Έφη Μακαντάση, Αγγελική Θανάσουλα, Μέλα Κιτσάκη, Μαίρη Σταυροπούλου και Κατερίνα Άνθη.  Τα σκηνικά – κουστούμια ήταν της Μαρίας Ποθητού, η μουσική επιμέλεια της Κάτιας Τραπελλίδη, τα φώτα και ο ήχος του Λευτέρη Παπαγεωργίου και βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Άρτεμις Ποθητού.

  Σκουρλέτης
  Την ανατομάι παρακολούθησε και ο συμπολίτης μας υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης

  Τελευταία ευκαιρία για να χειροκροτήσετε κι εσείς, να διασκεδάσετε και να γελάσετε με την καρδιά σας, σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου, στις 9.00 μ.μ., στο Λαϊκό Θέατρο Ν. Ερυθραίας, Δρυμπέτη και Κερκύρας.