Αυγουστιάτικη συναυλία με τους YOUNG MASTERS ENSEMBLE

young masters ensemple

Ευχάριστη έκπληξη για τους λάτρεις τους κλασικής μουσικής αποτελεί η παρουσία της ορχήστρας  «Young Masters Ensemble», ένα μουσικό σύνολο από 15 νεαρούς μουσικούς 15-19 ετών από την Βιέννη, οι οποίοι και θα παρουσιάσουν ένα  δεξιοτεχνικό απαιτητικό πρόγραμμα κλασικών έργων, στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς στις 8 Αυγούστου 8.30 μ.μ με είσοδο ελεύθερη.  Το μουσικό σύνολο είναι προσκεκλημένο του συλλόγου«Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς» και θα κάνει την πρώτη του εμφάνισή στην Ελλάδα σε διάφορα επιλεγμένα μέρη.

Οι δεκαπέντε αυτοί συμμετέχοντες μουσικοί – ορχήστρα δωματίου – παίζουν διαδοχικά σόλο και πάντα χωρίς μαέστρο.  Το πρόγραμμα «Young Masters» για ταλαντούχους νέους μουσικούς  είναι μια πρωτοβουλία, τόσο του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης, όσο και της Ευαγγελικής Μουσικής Σχολής  «J. S. Bach MusikSchule Wien».

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι η στήριξη νέων μουσικών μέσα από την υλοποίηση πρότζεκτ, σεμιναρίων και συναυλιών στην πορεία τους προς μια επιτυχημένη καλλιτεχνική σταδιοδρομία.

Η Ορχήστρα αυτή των ταλαντούχων νέων έχει παίξει σε μεγάλες αίθουσες της Βιέννης, όπως στις Golden Hall της Musikverein και την Schubert Saal, σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, όπως των Κiwanis, Lions Club, καθώς και σε άλλα φεστιβάλ της Βιέννης. Λίγο πριν επισκεφτεί φέτος για πρώτη φορά την Ελλάδα, περιόδευσε στην Αμερική και θα συνεχίσει τις μουσικές παραστάσεις στην Ασία το 2018.

Tο σημαντικό μουσικό γεγονός της εμφάνισής της στην Ελλάδα, οφείλεται στην προσπάθεια του διεθνώς καταξιωμένου Κηφισιώτη πιανίστα Χρήστου Μαράντου, ο οποίος διδάσκει στην  Ευαγγελική Μουσική Σχολή «J.S.Bach» της Βιέννης και κατάφερε φέτος να φέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «Young Masters Program».  Η περιοδεία του «Young Masters Ensemble» στην Ελλάδα έχει ξεχωριστή σημασία εφόσον πραγματοποιείται στη φετινή χρονιά που αποτελεί ορόσημο τόσο για το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών Βιέννης που γιορτάζει φέτος τα 200 χρόνια από την ίδρυσή του, όσο και για την Ευαγγελική Εκκλησία που γιορτάζει τα 500 χρόνια Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης και αποτελεί και για τους δύο αυτούς αυστριακούς θεσμούς ένα μεγάλο Ευχαριστώ στην Ελλάδα – κοιτίδα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, μέσω της διαχρονικής αξίας της κλασικής μουσικής.

Η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει φέτος το καλοκαίρι ένα δεξιοτεχνικό απαιτητικό πρόγραμμα κλασικών έργων σε μία σειρά συναυλιών σε ιδιαίτερα επιλεγμένους χώρους και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Η περιοδεία ξεκινά από την Θεσσαλονίκη στις 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου. Ακολουθεί στην Αγριά Βόλου στις 5 Αυγούστου και στη συνέχεια θα παίξουν στη Θάσο, στην Αρχαία Μεσσήνη, στον Πειραιά, στην Κηφισιά και στο Φεστιβάλ «Μεγάρου Γκύζη» στη Σαντορίνη.

Η συναυλία στην  Κηφισιά τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, του Δήμου Κηφισιάς, του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών Βιέννης, καθώς και της Ευαγγελικής Μουσικής Σχολής «J. S. Bach Wien».

«Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς» ευχαριστούν ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Βικέλα, Αχιλλέα Κουρέπη και τους υπαλλήλους του φορέα για την υποστήριξή τους, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η σύμπραξη των φορέων Ελλάδας και Αυστρίας.