Μουσικός Αύγουστος στην Κηφισιά

young masters ensemple

Η παραμονή στην Αθήνα τις ημέρες του Αυγούστου κρύβει τις δικές της ευχάριστες εκπλήξεις και για την Κηφισιά την έκπληξη την κάνει ο σύλλογος οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς  σε συνεργασία με τον ΒΙΚΕΛΑ, με την παρουσίαση την Τρίτη 8 Αυγούστου, στις 8. 30 μ.μ., στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς της  ορχήστρας  «Young Masters Ensemble». Πρόκειται για ένα μουσικό σύνολο 15 νεαρών μουσικών από τη Βιέννη, οι οποίοι σχηματίζουν μια ορχήστρα δωματίου, που παίζει διαδοχικά σόλο, χωρίς μαέστρο. Η ορχήστρα περιόδευσε στην Αμερική, πριν κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα, ύστερα από προσπάθεια του διεθνώς καταξιωμένου Κηφισιώτη πιανίστα Χρήστου Μαράντου, ο οποίος διδάσκει στην  Ευαγγελική Μουσική Σχολή «J.S.Bach» της Βιέννης και κατάφερε φέτος να φέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «Young Masters Program».

Η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει φέτος το καλοκαίρι ένα δεξιοτεχνικό απαιτητικό πρόγραμμα κλασικών έργων σε μία σειρά συναυλιών σε ιδιαίτερα επιλεγμένους χώρους και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Η περιοδεία ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη και ακολούθησε στην Αγριά Βόλου, στη Θάσο, στην Αρχαία Μεσσήνη, στον Πειραιά, πριν φτάσουν στην Κηφισιά, για να καταλήξουν στο Φεστιβάλ «Μεγάρου Γκύζη» στη Σαντορίνη.

Η συναυλία στην  Κηφισιά τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, του Δήμου Κηφισιάς, του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών Βιέννης, καθώς και της Ευαγγελικής Μουσικής Σχολής «J. S. Bach Wien».