Σε άλλο δρόμο κινούνται τα «Σίγουρα Βήματα»

synoikiakeserga1

Την ανάγκη συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στα θεσμικά όργανα του Δήμου μέσω άλλης οδού τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Σίγουρα Βήματα» του τ. Δημάρχου Νίκου Χιωτάκη, αποδοκιμάζοντας παράλληλα την εμμονή της δημοτικής αρχής στη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη Συνοικιακών Συμβουλίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:

«Η εμμονή της Δημοτικής Αρχής, να εξαγγείλει την ανάδειξη Συνοικιακών Συμβουλίων στο Δήμο χωρίς θεσμικές αρμοδιότητες και πόρους, αποδοκιμάστηκε εμπράκτως από τους πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 06 Οκτωβρίου ημερομηνία λήξης υποβολής υποψηφιοτήτων, εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία μόλις 38!!! συμπολίτες μας σε σύνολο απαιτούμενων υποψηφιοτήτων 154!

Μάλιστα σε τρεις συνοικίες δεν υποβλήθηκε ούτε μία υποψηφιότητα, παρά τη διαφημιστική προβολή, τις παρακλήσεις  και την κινητοποίηση των στελεχών  της Διοίκησης.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αφήσει τα πειράματα, να συγκεντρωθεί στο έργο της καθημερινότητας του πολίτη και να ενισχύσει τη λαϊκή συμμετοχή που εκφράζεται  μέσα από τις Δημοτικές Ενότητες.

Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε και  να συζητήσουμε από κοινού με τη δημοτική αρχή τις δημοτικές παρατάξεις και τους τοπικούς και κοινωνικούς  φορείς,  με  σκοπό την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στα θεσμικά όργανα του Δήμου.

Προτεραιότητα μας, η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών και η ουσιαστική αύξηση της  λαϊκής συμμετοχής στα θεσμικά όργανα του δήμου».

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αρχή έδωσε παράταση στην ημερομηνία λήξης υποβολής υποψηφιοτήτων μέχρι την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι εκλογές θα γίνουν στα τμήματα που θα συμπληρωθεί ο αριθμός των υποψηφίων.