Μία ατίθαση καρδιά επιστρέφει

sofia1a

Η  Σοφiα Αρβανiτη  στο παγκaκι της «Κηφισιaς»

«Αλαβαρντάχαλα» ένας τίτλος δίσκου που δε θα μπορούσε παρά να τραβήξει την προσοχή, ειδικά όταν προέρχεται από μια γνωστή και αγαπημένη τραγουδίστρια, τη Σοφία Αρβανίτη, η οποία είχε αποτραβηχτεί από την επικαιρότητα. Μαζί της στην πρόσφατη παρουσίαση του δίσκου της ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ενώ ένας επιπλέον λόγος για να μιλήσουμε μαζί της το γεγονός ότι στο βίντεο κλιπ του δίσκου της κάθεται σε ένα όμορφο παγκάκι.
Η Σοφία Αρβανίτη τραγούδησε αρχικά ποπ και αργότερα και λαϊκό ρεπερτόριο, ενώ ο τελευταίος δίσκος της χαρακτηρίζεται από ροκ ακούσματα. Από το 1985 που άρχισε την καριέρα της συνεργάστηκε με γνωστούς τραγουδιστές αλλά και συνθέτες. Δεν υπάρχει Έλληνας που δεν έχει σιγοτραγουδήσει την επιτυχία της «Μη μου μιλάς για καλοκαίρια».
Στην πραγματικότητα η Σοφία δεν απομακρύνθηκε ποτέ από το χώρο, καθώς συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες και εμφανίστηκε σε διαφορετικές σκηνές, κάνοντας πολλά τραγούδια επιτυχία. Ίσως στο μέλλον να καταφέρουμε να τη δούμε να τραγουδάει και στην πόλη μας.

«Αλαβαρντάχαλα» ο τίτλος του δίσκου σας που μόλις κυκλοφόρησε. Ένας τίτλος που μπορεί να δημιουργήσει πολλές απορίες ως προς το τι σημαίνει ή γιατί επιλέχθηκε. Ποια είναι η πιο περίεργη ερώτηση που σας έχουν θέσει σχετικά με το όνομα του δίσκου και ποια η δική σας απάντηση;
Aλαβαρντάχαλα είναι η παιδική μας ψυχή. Αυτή πού πάντα θα μας κρατάει ζωντανούς, ενθουσιώδεις, ονειροπόλους και όταν πέσουμε θα μας βοηθήσει να σηκωθούμε και να σταθούμε ξανά στα πόδια μας.

sofia3aΠοια βιώσατε ως την πιο ωραία εποχή της καριέρας σας;
Η πιο όμορφη πορεία είναι αυτή που τώρα ξεκινά, είναι πολλά υποσχόμενη και έγινε με έμπνευση και από έντονη την ανάγκη για επικοινωνία με τον κόσμο που τόσο δοκιμάζεται στις μέρες μας.

Το να έχει κάνει κανείς μια μεγάλη επιτυχία όπως το «Μη μου μιλάς για καλοκαίρια» που θεωρήθηκε από τα ωραιότερα καλοκαιρινά τραγούδια έχει θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις στην εξέλιξη ενός καλλιτέχνη;
Αυτό εξαρτάται από τις όποιες μετέπειτα ανησυχίες έχει ο καλλιτέχνης.

Πόσο εύκολο είναι σήμερα για έναν μουσικό να κάνει γνωστά τα τραγούδια του; Τι έχει αλλάξει από όταν ξεκινήσατε εσείς την καριέρα σας;
Βλέπω πως είναι πολύ δύσκολο, η αγορά έχει μικρύνει πολύ. Οι παραγωγές στο παρελθόν είχαν όλες την ευκαιρία να ακουστούν.

Υπάρχουν τραγούδια σας με δικούς σας στίχους; Έχετε γράψει στίχους για άλλους;
Έχω γράψει αρκετούς στίχους στη δισκογραφία μου, αλλά και στο νέο μου άλμπουμ έχω γράψει τα οκτώ από τα δεκατέσσερα τραγούδια. Παλιότερα είχα γράψει τα λόγια σε μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή σε δική του δισκογραφία το «Δικός σου για πάντα».

sofia2aΣε ποιο κοινό απευθύνεται ο νέος σας δίσκος;
Δεν απευθύνομαι σε συγκεκριμένο target group. Ίσως να πω ότι αγγίζω τις ατίθασες καρδιές, τα ανήσυχα πνεύματα και γενικά άτομα που δεν το βάζουν κάτω.

Ποιο είναι για εσάς το δυνατό σημείο του νέου δίσκου;
Ότι δεν κρατάει τους τύπους, αλλά τσαλακώνεται, τα χώνει και δεν μασάει τα λόγια του.

Στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού σας «Μια ατίθαση καρδιά», καθόσαστε σε ένα παγκάκι, τη στιγμή που τραγουδάτε «μες τη ζεστή μου αγκαλιά, γλυκά φυλακισμένος». Η στήλη της εφημερίδας μας που σας φιλοξενεί είναι «Στα παγκάκια της πόλης» γι’ αυτό και θα θέλαμε να μας πείτε αν υπήρξε κάποιος ιδιαίτερος λόγος που «μια ατίθαση καρδιά» βρέθηκε σε ένα παγκάκι και πού ήταν το παγκάκι αυτό;
Αυτό είναι ένα παγκάκι στην όμορφή μας Πλάκα. Προσωπικά στη ζωή μου έχω κάτσει άπειρες φορές σε παγκάκια, γιατί μπορώ να περάσω απίθανα ακόμα και σε ένα παγκάκι και να ατενίζω τον ορίζοντα με την παρέα μου πίνοντας μπίρες, φιλοσοφώντας κάτω από τις φεγγαράδες.