Αυτοσχεδιασμοί σε ρυθμό Τζαζ στο Πολιτιστικό

tzaz-1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πρέπει να είσαι πολύ έμπειρος μουσικός για να μπορείς να παίξεις ένα κομμάτι τζαζ, πόσο μάλλον να συνθέσεις, αυτό είπε στο αφιέρωμα για τη βραδιά τζαζ, ο δάσκαλος της μουσικής, πιανίστας αλλά και μαέστρος Φίλιππος Χίου. Η εξαιρετική βραδιά την οποία διοργανώθηκε από τους Τροβαδούρους Κηφισιάς, την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο, περιελάβανε ομιλία του καταξιωμένου μαέστρου της Φιλαρμονικής μας καθώς και συναυλία τζαζ με καταξιωμένους μουσικούς.

Ο κ. Φίλιππος Χίου αναφέρθηκε στις ρίζες της μουσικής τζαζ αλλά και στα περίφημα μπλουζ των σκλάβων της Αμερικής, οι οποίοι για να εκφράσουν τον καημό τους και την μαύρη τους τύχη στα απέραντα χωράφια της Κεντρικής Αμερικής, τραγουδούσαν. Απλός σκοπός αλλά πολύ δυνατός που στο πέρασμα των χρόνων, επικράτησε και δημιούργησε μια σειρά μεγάλων καλλιτεχνών της τζαζ μουσικής.tzaz3

Ο Φίλιππος Χίου στην συνέχεια παρουσίασε τους μουσικούς της ορχήστρας, οι οποίοι χρόνια συμμετέχουν και στη Φιλαρμονική του Δήμου, εκτός από τον κοντραμπασίστα Όσβαλντ Αμιράλης, ο οποίος και όπως είναι φυσικό δεν μπορεί να συμμετάσχει λόγω του οργάνου που παίζει, όπως διευκρίνισε χαριτολογώντας. Οι υπόλοιποι μουσικοί της μπάντας ήταν οι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, alto saxophone, Δημήτρης Μαρουσάκης, tenor saxophone, Δημήτρης Παναγιωτίδης, trumpet,Γιώργος Χίου, drums και φυσικά στο πιάνο και στην ενορχήστρωση ο Φίλιππος Χίου.

Η πρόεδρος των Τροβαδούρων κα Ολυμπία Καλού ευχαρίστησε τους καταπληκτικούς μουσικούς για την όμορφη βραδιά που παρουσίασαν.

tzaz2
Η καλλιτεχνική διευθύντρια των Μικρών Τροβαδούρων Λένα Αστερίου με την Ολυμπία Καλού

Η επόμενη εκδήλωση των Τροβαδούρων είναι  στις 18 και  19 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ, πάλι στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κηφισιάς όπου θα διεξαχθεί το 37ο Χορωδιακό Φεστιβάλ και θα είναι αφιερωμένο στα παιδιά όλης της Γης.