Πρωτόδικη καταδίκη του Σταύρου Παπαδάκη για δωροληψία

papadakis1

Δεν αποδέχεται την προτροπή σε παραίτηση από τοπικός Σύμβουλος ο Σταύρος Παπαδάκης, όπως ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό, αλλά θα παραμείνει ανεξάρτητος σεβόμενος τους 1000 ψηφοφόρους του που τον τίμησαν στις τελευταίες εκλογές.

«Μόλις μου ανακοίνωσε ο κύριος ΧΙΩΤΑΚΗΣ ότι με θέτει εκτός συνδυασμού. Ευχαριστώ όλους τους συνάδελφους για την συνεργασία που είχαμε. ΔΗΛΩΝΩ στους Kηφισιώτες ότι πλέον θ’ αγωνίζομαι ως ανεξάρτητος σύμβουλος για το καλό της ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΜΑΣ.ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ 1000 ΚΗΦΙΣΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΩ. Αφού μάθω την επίσημη ανακοίνωση του κυρίου Χιωτάκη θα επανέλθω αν χρειαστεί».

Αυτή είναι η τελευταία ενημέρωση για το θέμα της διαγραφής του Σταύρου Παπαδάκη -λόγω της πρωτόδικης καταδίκης του- από το συνδυασμό «Σίγουρα Βήματα», μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Χιωτάκης. «Ο σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς Σταύρος Παπαδάκης έχει τεθεί εκτός της Δημοτικής Παράταξης «Σίγουρα Βήματα», μετά από την πρόσφατη δικαστική του εκκρεμότητα. Καλείται επίσης να παραιτηθεί από τη θέση του Συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς»…

Το στέλεχος της παράταξης του πρώην δημάρχου κρίθηκε ένοχος για δωροληψία με την υπ’ αριθμόν 34012/2-11-2017 του Δ’ Πλημμελειοδικείο Αθηνών και καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, στις 14.8.2012, ενώ ήταν Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, πήρε 15.000 ευρώ για την αδειοδότηση του μαγαζιού HOPE, μέσω του συγκατηγορούμενού του Γιώργου Κουλτούκη.

Μετά από αυτό το γεγονός, ο κ. Παπαδάκης, τον Φεβρουάριο του 2013, υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς με επιστολή του προς τον τότε δήμαρχο Κηφισιάς, Νίκο Χιωτάκη, η οποία και έγινε αποδεκτή. Παρ’ όλα αυτά το 2014 ξανακατέβηκε στις εκλογές με την παράταξη του κ. Χιωτάκη και εκλέχτηκε δεύτερος σε ψήφους τοπικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς.

Όπως μας ανέφερε ο ίδιος, καταδικάστηκε για άδεια που είχε χορηγήσει στο κατάστημα, ύστερα από επανεξέταση του θέματος στο τοπικό συμβούλιο της Κηφισιάς. Μάλιστα το κατάστημα λειτούργησε για μόλις ένα μήνα και έκλεισε ύστερα από μηνύσεις που υποβλήθηκαν από τους περιοίκους για τη νομιμότητα της λειτουργίας του. Ένας από τους συνεταίρους, όταν η επιχείρηση διέκοψε τη λειτουργία της, προσέφυγε στην δικαιοσύνη εναντίον του Δήμου και αυτή η μήνυση εκδικάστηκε πριν από λίγες μέρες. Ο Σταύρος Παπαδάκης μας επισήμανε ότι ουδέποτε εισέπραξε χρήματα από κανέναν και γι’ αυτό το λόγο θα κάνει και έφεση ελπίζοντας να δικαιωθεί.

Το θέμα της καταδίκης Παπαδάκη δεν αναφέρθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Νοεμβρίου, ενώ για θέμα αργίας τίθεται μόνο όταν τελεσιδικήσει η απόφαση του δικαστηρίου.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η παράταξη της πρώην διοίκησης Χιωτάκη καταδικάστηκε στις  προηγούμενες εκλογές για λάθη που έπραξε κατά τη διάρκεια της άσκησης της θητείας της. Με την πρωτόδικη καταδίκη ενός στελέχους της και την αποπομπή του, ξεπλένει άραγε αυτό το παρελθόν ή μήπως ο Σταύρος Παπαδάκης είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου ενός σαθρού συστήματος;