Ανοιχτή επιστολή στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ανοιχτή επιστολή στον «Αξιότιμο Υπουργό Οικονομικών Γερμανίας Κο Βόλφραγκ Σόιμπλε», όσο ήταν ακόμη υπουργός, απέστειλαν μέσω της γερμανικής πρεσβείας, με πρωτοβουλία του Μιχάλη Αποστολίδη, συνυπογράφοντας 50 άτομα. Μια επιστολή με λεπτό χιούμορ, αλλά και γλώσσα που τσακίζει, όπου του προτείνουν τι θα μπορούσε να κάνει αν θα ήθελε να σώσει την Ελλάδα, με αφορμή δήλωσή του πως «Κάποια ημέρα, οι Έλληνες στην Ελλάδα θα μου στήσουν μνημείο, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, που ανάγκασα τη χώρα αυτή να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».

Δεν ξέρουμε αν ο κ. Σόιμπλε θα είχε διάθεση να ακολουθήσει τις υποδείξεις των 50 Κηφισιωτών. Εξάλλου τώρα η Γερμανία έχει τα δικά της προβλήματα. Ο κ. Σόιμπλε δεν είναι πια υπουργός Οικονομικών και η Γερμανία θα ξαναπάει σύντομα σε εκλογές εάν δεν καταφέρουν οι εκλεγέντες να συστήσουν Κυβέρνηση.

Η επιστολή της «Κηφισιώτικης Παρέας» έχει ως εξής:

«Κηφισιά, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Αξιότιμο Υπουργό Οικονομικών Γερμανίας Κο Βόλφραγκ Σόιμπλε

Κε Σόιμπλε

Ομολογούμε πως αρχίζουμε να αισθανόμαστε αρκετά φιλικά προς το άτομό σας, μιας και με την επιστολή μας αυτή επικοινωνούμε για δεύτερη φορά μαζί σας . Βέβαια , ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμιά απάντηση στην πρώτη μας επιστολή της 15ης Αυγούστου 2017 (που σας στείλαμε Συστημένη με Αρ. Πρωτ 03113031600053162 , μέσω της εδώ στην Αθήνα Γερμανικής Πρεσβείας σας ),  αλλά  δικαιολογούμε την καθυστέρηση αυτή λόγω της πληθώρας των επιστολών που καθημερινά θα λαμβάνετε.

Εν πάση περιπτώσει.

Κατ΄ αρχάς και για να σας δείξουμε, για άλλη μια φορά, την καλή μας διάθεση, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που μας σκέπτεστε (θετικά ή και αρνητικά δεν έχει καμιά σημασία), φροντίζοντας για την αποστολή πλουσίων επιχειρηματιών επενδυτών στην πατρίδα μας για  την εμπέδωση των μεταρρυθμίσεων σε αυτή.

Ο λόγος που επικοινωνούμε και πάλι μαζί σας είναι γιατί, πρόσφατα διαβάσαμε στις Ελληνικές εφημερίδες ανταπόκριση από την  Γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», τη δήλωσή σας σε αυτή πως: «Κάποια ημέρα οι Έλληνες, στην Ελλάδα, θα μου στήσουν μνημείο, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, που ανάγκασα τη χώρα αυτή να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις». Και η εφημερίδα συμπληρώνει πως «ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός (κος Σόιμπλε) είναι πεπεισμένος πως, χωρίς μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα δεν θα πετύχει ποτέ».

Είναι η αλήθεια πως εμείς οι Έλληνες και αυτοσαρκαζόμαστε και μαζοχιστές είμαστε.

Και το λέω αυτό γιατί δεν δικαιολογείται να έχουμε ονομάσει και δώσει , στο κέντρο της Αθήνας, το όνομα του Εδουάρδου Λω… Τα συμπεράσματα δικά σας…

Από την μεριά μας τώρα, μιας και μιλάμε για σήμερα. Πράγματι είμαστε διατεθειμένοι (η «Κηφισιώτικη Παρέα» έχει πολλούς υποστηριχτές όπως είδη σας έχουμε γνωρίσει από την προηγούμενη, πρώτη, επιστολή μας), να σας στήσουμε μνημείο εάν και εφόσον χρησιμοποιώντας την αναμφισβήτητη πείρα και ισχύ σας, μετατρέψετε τα λόγια σε πράξη, όπως:

Πρώτον. Υποδείξετε στους κυρίους επενδυτές ότι πρέπει να ενδιαφερθούν για την τοποθέτηση των χρημάτων τους σε καινούργιες επιχειρήσεις και νέα εργοστάσια και να μην αγοράζουν ή συμμετέχουν, έναντι πινακίου φακής σε επιχειρήσεις και εργοστάσια όπως, Αεροδρόμια – Σιδηρόδρομοι – Ηλεκτροπαραγωγικά και Υδροηλεκτρικά εργοστάσια – πόσιμο νερό – και άλλα παρεμφερή μιας και  αυτά τα έχουμε στήσει  με δικά μας χρήματα (οι φορολογούμενοι) και λειτουργούν εύρυθμα εδώ και πολλά χρόνια.

Δεύτερον. Σχετικά με τα ορυχεία μας.

α. Οι χρηματοδότες σας συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε υπανάπτυκτο κράτος αρνούμενοι να τηρήσουν την Συνθήκη των Παρισίων περί «Προστασίας του Περιβάλλοντος», την οποία τόσον εσείς όσο και εμείς έχουμε υπογράψει.

β. Στις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής  Χαλκιδικής, απαντούν πως δεν κάνουμε καλά να διαμαρτυρόμαστε γιατί έτσι χάνονται θέσεις εργασίας… Σημειωτέον ότι με τα πλούσια κοιτάσματα του ορυχείου αυτού ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε τον τότε γνωστό κόσμο… Εμείς μήπως πρέπει να επεκτείνουμε τις άδειές της ή να πληρώσουμε και κάτι τις (!!!) για να μας κάνει την τιμή η εταιρεία να παραμείνει στην Ελλάδα και να βάλει φίλτρα… Ταυτόχρονα η εταιρεία «Eldorado» μπορεί μήπως να μας πληροφορήσει τα πραγματικά κέρδη της;

Τρίτον. Το ορυχείο της Πτολεμαΐδας αν και διαδίδεται (ποιος το διαδίδει;) πως έχει αποθέματα μόνο για λίγα χρόνια, εν τούτοις οι χρηματοδότες σας πολύ ενδιαφέρονται, μιας και έχει διαρρεύσει η πληροφορία πως κάτω από τα λιγοστά αποθέματα του λιγνίτη υπάρχουν τεράστια αποθέματα πλουσίου και σπάνιου μεταλλεύματος. Λέτε να είναι αλήθεια… Και εμείς παρακαλάμε να το αγοράσει κάποιος πάμφθηνα…

Τώρα όμως ετοιμασθείτε  να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις, τόσο εσείς αλλά και εμείς που σας ενημερώνουμε γράφοντάς τες. Πρέπει όμως να κάνουμε την υπέρβαση, μιας και όλοι ενδιαφερόμαστε για το καλό αυτού του τόπου. Και λέω πως πρέπει να υπερβούμε τον εαυτό μας αφού οι καθ’ ύλην αρμόδιοι όπως Πρυτάνεις, Πανεπιστημιακοί καθηγητές, Δικαστικοί, Δικηγορικός Σύλλογος, Δημοσιογράφοι, κωφεύουν.

Τέταρτον λοιπόν. Παρακαλούμε όπως μας απαλλάξετε, καταργώντας τους μισούς τουλάχιστον «πατέρες» του Έθνους βουλευτές μας, μιας και ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι γύρω στα 10.000.000 και τα έσοδά που θα προκύψουν  να διατεθούν για την εξόφληση των χρεών που εκείνοι δημιούργησαν…

Επίσης. Παρακαλούμε, όπως

α. Να μην αμείβονται έξτρα με υπέρογκα ποσά από το ταμείο της Βουλής, το οποίον συντηρείται από εμάς τους φορολογούμενους, για τη συμμετοχή τους σε συμβούλια και επιτροπές που οι ίδιοι δημιουργούν και στήνουν, ενώ είναι μέσα στις υποχρεώσεις τους. Σε λίγο (παίρνοντας παράδειγμα από τους Βουλευτές μας) θα μας ζητάνε έξτρα αμοιβή οι καθηγητές κάθε φορά που θα μπαίνουν στην αίθουσα διδασκαλίας να διδάξουν, αλλά και οι δικαστικοί όταν μπαίνουν στην αίθουσα του δικαστηρίου για να απονείμουν δικαιοσύνη…

β. Να συνταξιοδοτούνται κανονικά από το ταμείο που ήταν είδη ασφαλισμένοι, προτού γίνουν βουλευτές, ανάλογα με τις εισφορές τους και όχι να συνταξιοδοτούνται από το ταμείο της Βουλής όταν εκλέγονται έστω και για μικρό χρονικό διάστημα βουλευτές (έχουν μόνοι τους θεσπίσει να συνταξιοδοτούνται  όταν εκλέγονται δυο φορές) με υπέρογκα υψηλές αμοιβές . Για τον λόγο αυτόν έχουμε το προνόμιο να διαθέτουμε κατ΄ αποκλειστικότητα , επαγγελματίες βουλευτές

γ. Εδώ τώρα πρέπει να παρακαλέσουμε δύο φορές, λόγω της υψηλής σοβαρότητας. Ξανά παρακαλούμε λοιπόν όπως συμβάλετε στην κατάργηση του αναγνωρισμένου από όλο τον Ελληνικό  Λαό επαίσχυντου νόμου «Περί Ευθύνης  Υπουργών» («Ανευθυνότητας πολιτικών» είναι η σωστή του ονομασία), που από την ψήφισή  και εφαρμογή του μόνο δεινά προκαλεί  στον τόπο μας.

Βέβαια φυσικό είναι να προτάξετε την καλή σας πρόθεση για το Τέταρτο αίτημα μας, αλλά ταυτόχρονα να μας πείτε πως για να γίνουν  αυτά πρέπει να προηγηθεί  Συνταγματική αναθεώρηση. Αυτό άλλωστε, χρόνια τώρα, επικαλούνται οι «σωτήρες μας» και αφήνουν, εμείς να υποφέρουμε και εκείνοι να  απολαμβάνουν τα τεράστια οφέλη… Επειδή όμως γνωρίζουμε πως σε κάθε αναθεώρηση του Συντάγματός μας οι νέοι όροι είναι πάντοτε εις βάρος μας, το ζητούμενο μπορεί να τακτοποιηθεί με την σύσσωμη απόφαση των βουλευτών μας… Πιέστε τους.

Για τον λόγο αυτόν είναι και διπλή η παράκληση μας προς εσάς μιας και εσείς  ενεργώντας ως εταιρία Ε.Π.Ε όπως φρόντισε να μας πληροφορήσει ο Πρόεδρος των Η.Π.Α Κος Τραμπ μέσω κάποιου καναλιού της Google, δικαιολογούμενος για την ψυχρή υποδοχή της Κας Μέρκελ κατά την εκεί  επίσκεψη της, γνωρίζετε πώς να επεμβαίνετε στα εσωτερικά κάθε κράτους της Ευρωζώνης, και όχι μόνο, πράγμα που μας το έχετε αποδείξει επανειλημμένα (αυτή την εμπειρία σας ακριβώς προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε και εμείς, με την συγκατάθεσή σας), όχι βέβαια επισήμως.

Τελειώνοντας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε πως πραγματικά θα σας τιμήσουμε (με αγάπη και όχι συμφεροντολογικά) με ότι καλύτερο, εάν μας δώσετε τη χαρά και διαπιστώσουμε τις προσπάθειές σας για την επίτευξη, έστω και όχι όλων, των ανωτέρω ζητουμένων.

Επανερχόμενοι, ανανεώνουμε την πρόσκλησή μας για επίσκεψή σας στην χώρα μας μιας και μόνο έτσι θα γνωρίσετε την ιδιοσυγκρασία μας και θα εκτιμήσετε τις προσπάθειες που κάναμε για να σταθούμε στα πόδια μας.

Ο ζαμανφουτισμός, η τεμπελιά, η πορνεία και το λαθρεμπόριο είναι ξένα προς την νοοτροπία του μεγαλυτέρου ποσοστού των συνανθρώπων μας. Άλλοι έχουν το «προνόμιο’ να τα εφαρμόζουν. Τα επικαλούνται δε  σε καθημερινή βάση, προσπαθώντας  να τα προσάψουν σε άλλους, νομίζοντας πως έτσι απαλλάσσονται από τις «προνομιακές» αυτές συνήθειές τους…

Ευχόμενοι καλή επιτυχία στις επερχόμενες Γερμανικές εκλογές.

Αναμένοντας και  εκπροσωπώντας τους υπογράφοντας

Μιχάλης  Αποστολίδης

Υ.Γ.1: Τα ονόματα και οι υπογραφές των 50 ατόμων που προτείνουν και  συμφωνούν με τα ανωτέρω εκτεθέντα  είναι στην διάθεσή σας, όπως και τα ονόματα και οι 25 υπογραφές των ατόμων που υπέγραψαν την πρώτη μας προς εσάς επιστολή Πρόσκλησή σας.

Υ.Γ.2: Και τώρα ένα πολύ εύκολο αλλά ταυτόχρονα δυσάρεστο και σοβαρά γεγονός που όμως μόνο με την επίλυσή του θα πάει η Ελλάδα μπροστά.

Όσο και παράξενο να σας φαίνεται, εδώ στην πατρίδα μου, δεν υπάρχει υπεύθυνος σε κανέναν οργανισμό και σε κανένα Τομέα – Δημόσιο ή Ιδιωτικό. Και εξηγούμε.

Νόμοι υπάρχουν αλλά σπάνια εφαρμόζονται και πάντοτε σύμφωνα με τα συμφέροντα των «ανεύθυνων» και των εντολών των ανωτέρων τους…

Σπάνια εξυπηρετείται ο πολίτης και ακόμη πιο σπάνια, μέσα σε λογικά χρονικά όρια δίδονται απαντήσεις  σε αιτήματα, όσο σοβαρά και εάν είναι αυτά. Μας παραπέμπουν, οι αναρμόδιοι, από τον «Άννα στον  Καϊάφα» για ατελείωτα χρονικά διαστήματα αλλά και μας «λοιδορούν» όταν τους εκθέτουμε δημοσίως ως ανίκανους ή τους δημιουργούμε πρόσθετη εργασία. Μη υπάρχοντος όμως υπευθύνου οι παρανομούντες, τεμπελιάζοντας, αλωνίζουν τον χώρο εργασίας τους εις βάρος μας χωρίς καμιά συνέπεια. Κάποιες ποινές που, μετά από εξόφθαλμες παρανομίες και καταχρήσεις τους επιβάλλονται, στη συνέχεια τις παραβλέπουν κάποιοι… ανώτεροι και τους επαναφέρουν στην υπηρεσία και σε καλλίτερη, πολλές φορές, θέση…

Εδώ και πολλά χρόνια, μετά από αγώνες, δημιουργήσαμε την υπηρεσία «Προστασία του Πολίτου», που τελικά έχει μετατραπεί σε Υπηρεσία Προστασίας των Παρανομούντων. Και αυτό γιατί απαγορεύεται να δημοσιευθούν τα ονόματα και να δούμε τα πρόσωπα των παρανομούντων, έστω και εάν συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, οι παρανομούντες εγκληματίες (δολοφόνοι, καταχραστές, εκβιαστές, τραμπούκοι , εμπρηστές και ένα σορό άλλες αξιοπρεπείς «απασχολήσεις»), επικαλούμενοι (ποίοι;) το «προσωπικό απόρρητο» (άλλη μια Νομική εφεύρεση και αυτή από τους πανέξυπνους δημόσιους λειτουργούς μας, μιας και τα προσωπικά απόρρητα του κάθε έναν έντιμου πολίτου μας κυκλοφορούν ακόμη και στα περίπτερα…) για να αποφύγουν βέβαια το νόμο «Προστασία του πολίτου» οι παρανομούντες. Αυτά τα ωραία…

S.O.S, λοιπόν, αγαπητέ Κύριε, προσπαθήστε και εμείς μέχρι ανδριάντα θα σας στήσουμε…

Οι υπογράφοντες»