Η Κηφισιά δεν ξεχνά τον Χαράλαμπο Αμανατίδη

amanatidis1

Η βροχερή και κρύα παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2004 έμελλε να είναι η τελευταία ημέρα για τη ζωή του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη, που έπεσε νεκρός από πυρά πυροβόλου όπλου την ώρα που εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στην οικία του στρατιωτικού ακόλουθου της βρετανικής πρεσβείας επί των οδών Καρπάθου και Θήρας.

Το αλεξίσφαιρο γιλέκο του 32χρονου θύματος, που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς, δεν στάθηκε ικανό να αναχαιτίσει τις 15 βολίδες που δέχτηκε εν ώρα καθήκοντος από τα όπλα των δραστών, οι οποίοι μέχρι και σήμερα παραμένουν άγνωστοι, αφού η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο με τον χαρακτηρισμό της τρομοκρατικής ενέργειας.

Η Κηφισιά, ωστόσο, δεν ξέχασε ποτέ τον αδικοχαμένο αστυνομικό, στη μνήμη του οποίου τελείται μνημόσυνο στο σημείο ακριβώς που άφησε την τελευταία του πνοή.

Έτσι και φέτος, στις 31 Δεκεμβρίου, η δημοτική αρχή με επικεφαλής το Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας τίμησαν τον Χαράλαμπο Αμανατίδη, που πριν από 13 χρόνια η μοίρα τον έστειλε στη σκοπιά της οδού Θήρας για να εκτελέσει την τελευταία του υπηρεσία. Εκτός του Δημάρχου, παρόντες στο μνημόσυνο ήταν η Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Διευθυντής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Β/Α Αττικής, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Βουτσελάς, ο Ταξίαρχος, στη Γ.Α.Δ. Αττικής Κωνσταντίνος Καλύβας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ιωάννης Λιανουδάκης ο Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αθανάσιος Δημητρίου, η Δημοτική Σύμβουλος Πόλυ Αστερίου, ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου για θέματα Ασφάλειας, Αντιστράτηγος Ε.Α. της ΕΛ.ΑΣ Ιωάννης Σκλάβος, ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί.