Στον πάγο η Αλάσκα

alaska1

Στοίχημα για τη Διοίκηση του Δήμου φαίνεται να είναι η επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου «Αλάσκα» στο Κεφαλάρι, σημείο αναφοράς στην περιοχή για χρόνια, έχοντας αφήσει τη σφραγίδα του στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και όχι μόνο. Ένα μέρος  που στη συνέχεια προσπάθησε να επαναπροσδιοριστεί ως εστιατόριο, κέντρο διασκέδασης με μουσική επί του λαϊκότερου και εδώ και μία 15ετία περίπου παραμένει -εξαιτίας πυρκαγιάς- ερείπιο που δεν καταδέχονται ούτε οι… γκραφιτάδες.

Πρόσφατα λοιπόν πανηγυρίσαμε την επαναλειτουργία της Αλάσκας μετά τη δημοπρασία που πραγματοποίησε ο Δήμος προς το τέλος του 2017. Ο δήμαρχος, μάλιστα, κατά την πρόσφατη ομιλία του στην κοπή της πίτας του Δήμου, υποσχέθηκε ότι αυτό θα γίνει σύντομα. Τα προβλήματα όμως φαίνεται να είναι πολλά. Ξεκίνησαν με ένσταση της εκ των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό ανάθεσης εταιρείας «Βενέτης» και συνεχίστηκαν με το Δημοτικό Συμβούλιο να μην εγκρίνει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον εξωτερικό χώρο του αναψυκτηρίου, που έμεινε ωστόσο στην ιστορία γι’ αυτό ακριβώς το κομμάτι του.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2017 ήρθε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να αποδεχτεί την ένσταση της εταιρίας «Βενέτη» και να ακυρώσει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς.  Απόφαση για την οποία όμως μπορεί να ασκηθεί προσφυγή εντός μηνός από την έκδοσή της, έως δηλαδή τις 29 Ιανουαρίου 2018.

Η απόφαση ακύρωσης  στην αιτιολογία της έχει να κάνει περισσότερο με το νομότυπο της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και κυρίως στο γεγονός ότι επικυρώθηκε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας χωρίς προηγουμένως να συζητηθεί η προσφυγή η οποία είχε ήδη κατατεθεί.  Όπως τονίζεται δε στην απόφαση «… η εποπτεία που ασκείται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας των πράξεών τους και όχι στη σκοπιμότητα της λήψης σχετικών αποφάσεων».

Ο δρόμος προς την επαναλειτουργία της «Αλάσκα» φαίνεται να είναι στρωμένος με προσφυγές, συμβούλια και αποφάσεις και είναι αμφίβολο αν και πότε θα ξαναφάμε στο Κεφαλάρι παγωτό φλαμπέ, κάτι που είχε απασχολήσει έντονα το Δημοτικό Συμβούλιο όταν συζητούσε για τη δημοπρασία.