Τιμή στους Άριστους από τους Αιγυπτιώτες

aigyptiotes1a

Τιμητική διάκριση στον συμπολίτη μας πρώην Γενικό Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης, κ. Λέανδρο Ρακιντζή, για τον αγώνα του εναντίον της διαφθοράς, απέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Άστεως Αιγυπτιωτών, το πρωί της Κυριακής 28 Ιανουαρίου στον όμορφο χώρο του Άστεως στην Κάτω Κηφισιά.

aigyptiotes3aΗ εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Συνεταιρισμού, μετά το πέρας της οποίας αποδόθηκαν έπαινοι στα παιδιά του Άστεως που διακρίθηκαν στην Ανώτερη Εκπαίδευση, ενώ κόπηκε και η παραδοσιακή βασιλόπιτα.

Οικοδεσπότης όπως πάντα ο πρόεδρος κ. Γιώργος Οικονομίδης, ο οποίος και έκανε απολογισμό για την πορεία του Συνεταιρισμού του Άστεως, αλλά και διηύθυνε όλη την εκδήλωση με μαεστρία.

aigyptiotes2aΗ διευθέτηση της παιδικής χαράς μέσα στα όρια του Συνεταιρισμού ήταν το κύριο θέμα, καθώς και η φθίνουσα πορεία των οικονομικών του Συλλόγου, αλλά όλα αυτά ξεπεράστηκαν στη συνέχεια όταν έφθασε η ώρα για να δοθούν οι τιμητικές διακρίσεις. Τέσσερις φοιτητές βραβεύτηκαν για την επίδοσή τους, κάποιοι όχι μόνο στην ακαδημαϊκή τους καριέρα, αλλά και στην καλλιτεχνική και φυσικά ο κ. Ρακιντζής. Ο κ. Οικονομίδης δίνοντάς του την διάκριση επισήμανε πως αποτελεί τόσο για τον ίδιο όσο και για το συμβούλιο του Άστεως ξεχωριστό προνόμιο ο μικρός αυτός σύλλογος να αποδίδει τιμές σε έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει διακριθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Αξίας, αλλά και με το Μεγαλόσταυρο του Τάγµατος του Αγίου Μάρκου του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας.

Ο κ. Ρακιτζής ευχαρίστησε το Συνεταιρισμό και μίλησε περισσότερο για την προσφορά του πατέρα του, ο οποίος υπηρέτησε στην Αλεξάνδρεια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή ως διδάσκαλος μέχρι να έρθει στην Ελλάδα και να υπηρετήσει την νομική επιστήμη. Όταν είχε αναλάβει τα καθήκοντά του ως Γενικός Επιθεωρητής Δημοσίας Διοίκησης, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, του είχε πει ότι αν κατάφερνε έστω και 1% να καταστείλει την διαφθορά θα του έβγαζε το καπέλο. Τελικά του έδωσε το παράσημο του Τάγματος της Αξίας.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος τόνισε ότι ο Δήμος στέκεται πάντα δίπλα στο Άστυ με τον υπέροχο περιβάλλοντα χώρο.

Παρόντες επίσης ήταν πρόεδροι συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής.