Ξεφάντωμα με τους Μικρασιάτες

mikrasiates1

Για όποιον πιστεύει ότι η Δευτέρα είναι μια δυσάρεστη μέρα, η Ένωση Μικρασιατών  Νέας Ερυθραίας  έχει αποδείξεις που το διαψεύδει. Συγκεκριμένα τα μέλη της μπορούν να εγγυηθούν ότι η πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα είναι μια υπέροχη μέρα, την οποία ακολουθεί μια ακόμα πιο υπέροχη νύχτα.

Μικρασιάτες 5
Ο Κυριάκος Μαρτάκης με τον πάπα Γιώργη

Μικρασιάτες 4Μικρασιάτες 3Μικρασιάτες 2Μικρασιάτες 1

Έτσι λοιπόν, την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου το βράδυ, όπως κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, πραγματοποίησαν την εκδήλωση «Πάρε τον μεζέ σου κι έλα», στο χώρο τους, στο Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ερυθραίας.  Δεδομένου δε ότι η Δευτέρα αυτή έπεφτε μέσα στις Απόκριες, το γλέντι ήταν ιδιαίτερα γιορτινό και κεφάτο. Μασκαράδες, αστεία, τραγούδι, χορός. Την εκδήλωση «ευλόγησε» ο «παπά – Γιώργης»ή κατά κόσμον Γιώργος Ρηγούτσος όπου ανέγνωσε και ιδιαίτερα αστεία επιστολή, γονιών προς τον φαντάρο γιο τους, ενώ τον

κόσμο καλωσόριζε ο πρόεδρος του συλλόγου, Κυριάκος Μαρτάκης, και μέλη του συλλόγου, που φρόντιζαν να μην μείνει κανείς όρθιος και νηστικός.

Βέβαια, όσο το κέφι άναβε, ο κόσμος άφηνε την καρέκλα του κι έπιανε τον χορό.  Όσο το να μείνει κανείς νηστικός, ήταν μάλλον δύσκολο με την ποικιλία των μεζέδων που υπήρχε. Ενδιαφέρον δε ήταν να μετακινείται κανείς από τραπέζι σε τραπέζι, μια και κάθε τραπέζι είχε τους δικούς του μεζέδες, αφού οι προσφορές ποίκιλλαν.

Στο γλέντι συμμετείχε και ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, καθώς και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάντυ Πατρινού Ντελ Τόρο με τους αντιδημάρχους Σίσση Παπασπύρου, Μιχάλη Καυγαλάκη και Δημήτρη Λιανό, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Καλός, Αχιλλέας Κουρέπης και Δημήτρης Μωράκης και ο τοπικός σύμβουλος Νέας Ερυθραίας Χρήστος Τσεμπεράς κα. Οι ευφάνταστες στολές, το τραγούδι, ο χορός και το κέφι κυριάρχησαν σε όλη την βραδιά. Κι αν οι Απόκριες περάσουν, η καλή διάθεση παραμένει στην Ένωση Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας και περιμένουν τους φίλους τους την πρώτη Δευτέρα του επόμενου μήνα αυτή τη φορά με νηστίσιμα αφού θα έχει μεσολαβήσει η Καθαρή Δευτέρα.