«Δέστε τους» από τον προθάλαμο

Δέστε τους

Εξαιρετικά δύσκολο ήταν να βρει κανείς θέση στο μικρό χειμερινό θεατράκι του Λαϊκού Θεάτρου Νέας Ερυθραίας, για τις παραστάσεις του τελευταίου τους έργου «Δέστε τους», διασκευή του θεατρικού έργου του Μάριου Ποντίκα σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαραγκού.

Έτσι όταν ανακοινώθηκε ότι η παράσταση θα ανέβαινε το Σάββατο 10 Μαρτίου, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Κηφισιάς , όλοι ανακουφίστηκαν ότι δε θα την έχαναν. Μπορεί η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου να στερείται σε ατμόσφαιρας και να μην είναι ιδανική για θεατρικές παραστάσεις, είναι όμως τουλάχιστον μεγάλη. Τελικά όμως και αυτή η αίθουσα αποδείχτηκε εξαιρετικά μικρή για την ανταπόκριση του κόσμου.

Από νωρίς όλες οι θέσεις είχαν καταλειφθεί ενώ σιγά σιγά γέμιζαν και τα κενά με όρθιους και όταν ξεκίνησε η παράσταση, πολλοί ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να την παρακολουθήσουν, «κρυφοκοιτώντας» από τον προθάλαμο της αίθουσας ή από τον προαύλιο χώρο από το κενό στο παράθυρο.

Τα χειροκροτήματα ηχηρά σε κάθε αλλαγή σκηνής, ενώ οι ηθοποιοί ενσάρκωναν χαρακτήρες αναγνωρίσιμους στο ελληνικό κοινό.

«Ιδιαίτερος ο χαρακτήρας που απέδωσε ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, από παλιά μέλος τη ομάδας του Λαϊκού Θεάτρου Ν. Ερυθραίας.  Βροντοφωνάζει ότι είναι σπουδαίος, προσπαθώντας να ικανοποιήσει αίτημα της γυναίκας του, που δεν τον αντέχει να τον βλέπει γεμάτος τύψεις για όσα έχει καταφέρει. Εξάλλου, όπως αναφέρει δεν είναι έγκλημα να έχουν σπίτι, εξοχικό, καλό αυτοκίνητο, Φιλιππινέζα. Ό,τι κατάφεραν το κατάφεραν με νόμιμο τρόπο.  Ο χαρακτήρας όμως που ενσαρκώνει ο δήμαρχος, φαίνεται να ζυγιάζει και τον ηθικό τρόπο.»

Εξαιρετικοί ήταν όλοι οι ηθοποιοί, ενώ πολλοί που θα ήθελαν να είναι ανάμεσα στους θεατές έμειναν παραπονούμενοι, αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παράσταση, γεγονός που μας κάνει να υποθέσουμε ότι μάλλον θα επαναληφθεί.

Ιδιαίτερα όμορφο για τους συντελεστές να διαπιστώνουν πόσο ο κόσμος εκτιμάει τη δουλειά τους. Εξάλλου η Κηφισιά έχει αποδείξει ότι αγαπάει το θέατρο.

Στους συντελεστές της παράστασης: Σκηνοθέτης Μιχάλης Μαραγκός, Σκηνικά κοστούμια Μαρία Ποθητού, Μουσική Επιμέλεια Κάτια Τραπελίδη, Φωτισμοί Θανάσης Ντούλας. Ερμήνευσαν τους ρόλους: Αναγνώστου Νίκος, Άνθη Κατερίνα, Βασιλάκη Αργυρώ, Θωμάκος Γιώργος, Καράτσαλος Λέων, Πιτούλη Βασιλική, Ποθητός Δημοσθένης, Σαντιξή Μαρία, Σεμιδαλά Ίρις, Σκουλάς Διογένης, Σταυροπούλου Μαίρη και Τασούλα Μαγδαλινή.

  • Δέστε τους προθάλαμος
  • Το µόνιµο πρόβληµα της έλλειψης χώρου κάθε φορά που το Πολιτιστικό φιλοξενεί εκδήλωση που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κόσµου επιχειρεί να λύσει ένας νέος φορέας µε την επωνυµία «Φίλοι του Κέντρου Πολιτισµού Κηφισιάς», µία ένωση συµπολιτών µας µε κύριο στόχο την ίδρυση «Κέντρου Πολιτισµού Κηφισιάς» σε νέο κτίριο ή τη µετατροπή  υπάρχοντος, πολλαπλών χρήσεων. Η Ένωση εδρεύει προσωρινά στο χώρο του ΚΕΜΜΕ, Λουκή Ακρίτα 4, Ν. Ερυθραία. Στα ιδρυτικά µέλη είναι: Μάρκος Μάστρακας,  Έφη Κούτση, Αχιλλέας Κουρέπης, Λέανδρος Ρακιτζής, Αργύρης Καρράς, Δηµήτρης Παρασκευάς, Ανδρέας Αλιπράντης, Ιωάννης Λάκατζης.