ΛΥΤΡΩΣΗ … ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ  Απευθείας ανάθεση για το ταρτάν στο Ζηρίνειο

Ζηρίνειο

 

Με απευθείας ανάθεση πρόκειται να προχωρήσει η κατασκευή του ταρτάν στο Ζηρίνειο ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Μαρτίου. Αυτή τη διέξοδο βρήκαν οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου, ύστερα και από την απόρριψη και του τρίτου κατά σειρά  μειοδότη, ο οποίος τελικά αδυνατούσε να αναλάβει το έργο.

Έτσι λοιπόν μάλλον από το καλοκαίρι θα καταφέρει το Ζηρίνειο να δει και πάλι αθλητές να τρέχουν στο ταρτάν του, ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια. Από ότι φαίνεται καλοπροαίρετα πάρθηκε η απόφαση για να βελτιωθούν οι συνθήκες προπόνησης για τους αθλητές και τελικά εξοστρακίστηκαν εντελώς, λόγω εμποδίων στην εργολαβία κατασκευής του δαπέδου του στίβου. Το  Γυμναστήριο φιλοξενεί αθλητές από  το 1930, αλλά τότε φυσικά δεν υπήρχε και ανάγκη ταρτάν, οι αθλητές μπορούσαν να αθληθούν και στο χώμα.

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο πρόεδρος του Βικέλα, Αχιλλέας Κουρέπης και ήρθε ως έκτακτο για να μην μπορέσουν να αντιδράσουν οι δικηγόροι της εταιρίας που είχε τη μειοδοσία. Το έργο της κατασκευής του ταρτάν του Ζηρινείου ταλαιπωρεί τον Δήμο πάνω από 18 μήνες και αυτό γιατί όπως έχει καταγγείλει ο Δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος, κάποιοι βάζουν εμπόδια στη διοίκηση ώστε στο τέλος να την κατηγορήσουν για έλλειψη έργου. Μάλιστα κατάγγειλε ανοικτά τον δημοτικό σύμβουλο της Ελληνικής Αυγής, Γιάννη Καπάτσο, ότι είναι ο ίδιος ο οποίος βρίσκεται σε συνεννόηση με τον εργολάβο ώστε να καταθέτει τα εξώδικα στους συμβούλους. Αυτό προκύπτει όπως είπε και ο κ. Κουρέπης από το γεγονός ο Δήμος κοινοποίησε την πρόθεσή του να προβεί στο μέτρο της απευθείας ανάθεσης στις 2.15 μ.μ. της Τετάρτης και ο δικηγόρος του μειοδότη έστειλε εξώδικο με τους όρους της ανάθεσης στις 3.15 μ.μ την ίδια μέρα . Μάλιστα το απόγευμα στη συνεδρίαση, αυτό το εξώδικο κουνούσε ο κ. Καπάτσος για εκφοβισμό των συμβούλων.

Το κόστος της κατασκευής του ταρτάν δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 225.000 ευρώ, όσο έχει προϋπολογιστεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που χρηματοδοτεί το έργο και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε  ένα με δύο μήνες.  Το έργο της κατασκευής καθυστέρησε τόσο πολύ γιατί ο πρώτος μειοδότης φάνηκε ότι είχε πλαστά πιστοποιητικά για τα υλικά που θα χρησιμοποιούσε κι αποβλήθηκε, ο δεύτερος ήθελε να κάνει το έργο αλλά ποτέ δεν ήρθε να ξεκινήσει το έργο και ο τρίτος δεν προσκόμισε πιστοποιητικά, έφερε όμως δύο ενστάσεις από τον δεύτερο. Μπορεί να ήταν διαφορετικές εταιρίες, όμως η νομική κάλυψη και όλη γενικά η γραφειοκρατία είναι σχεδόν ίδιες και με άλλες ενστάσεις εργολάβων που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, με μοναδικό σκοπό να καθυστερούν τα έργα είπε ο υπεύθυνος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Σταύρος Ζαπάντης.

Τελικά αν μπορέσει να ξεφύγει ο Δήμος και να ολοκληρώσει το έργο μπορεί να μην κατάφερε να βγει νικητής στο σπριντ, αλλά σίγουρα θα πάρει μετάλλιο στον δρόμο αντοχής.