Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στην εκδήλωση για το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

eae1
Πόπη Αθανασίου, Σάντρα Δωροπούλου και Χρύσα Καρακίτσου

Θαυμασμός και νοσταλγία επικράτησαν το Σάββατο 10 Μαρτίου το απόγευμα στο κατάμεστο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς για την εκδήλωση «Μνήμες από τα Παλιά –Παρουσία στο Σήμερα».

Το σχολείο της πόλης μας έχει γίνει αγνώριστο μετά από την εικαστική παρέμβαση του 1ου Εργαστηρίου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Οι φοιτητές του εργαστηρίου με τη συνδρομή του Πρύτανη κ. Πάνου Χαραλάμπους και του Κοσμήτορα κ. Άγγελου Αντωνοπούλου εργάστηκαν άοκνα επί δυόμισι έτη, αφιερώνοντας πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο για την καλλιτεχνική αναμόρφωση του σχολείου.

Στην πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Σάντρας Δωροπούλου ανταποκρίθηκαν εκτός από τους παραπάνω συντελεστές του έργου, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, με πολλούς από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αρκετοί Διευθυντές όμορων σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, η κ. Τόνια Παπατριανταφύλλου εκπροσωπώντας το Υπουργείο Παιδείας, κοινωνικοί φορείς όπως το Παράρτημα Κηφισιάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.), ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδα» και οι «Γιατροί Δίχως Σύνορα», καθώς και πλήθος παλαιών αποφοίτων, γονέων, παλαιών  και νέων μαζί με τα παιδιά τους, που συμμετείχαν στην εκδήλωση με τη χορωδία του σχολείου, και χόρεψαν προς τιμήν όλων των παρευρισκομένων. Συγκινητική λεπτομέρεια το βίντεο της φιλολόγου του σχολείου κ. Μαθιοπούλου με εικόνες και ιστορικές διαδρομές…

Την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία εκπροσώπησε η Πρόεδρος του Παραρτήματος Κηφισιάς κ. Πόπη Αθανασίου, συνοδευόμενη από τη Γραμματέα κ. Χρύσα Καρακίτσου και την κ. Ευαγγελία Μπανδήλα, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής. Η κ. Αθανασίου, από το βήμα του αμφιθεάτρου, έκανε μία ιστορική αναδρομή εξηγώντας στο κοινό πότε, πώς, από ποιον και γιατί ξεκίνησε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Συνέχισε αναφερόμενη στο κοινωφελές έργο και τις δράσεις της Εταιρείας, από την ίδρυσή της το 1958 και έφτασε στο σήμερα προβάλλοντας τη σύγχρονη φιλοσοφία που είναι η ενημέρωση του πληθυσμού με σύνθημα «ΑλλάΖΟΥΜΕ για να ΖΟΥΜΕ» και η πρόληψη ως αποτέλεσμα της ενημέρωσης. Έγινε μνεία στις πρωτοβουλίες που παίρνει η Αντικαρκινική Εταιρεία, ώστε να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία. Η κ. Αθανασίου ολοκλήρωσε την ομιλία της τονίζοντας ότι «η γνώση είναι δύναμη, η γνώση είναι πολιτισμός!» Υπήρχε επίσης ένα μικρό περίπτερο, όπου μετά το πέρας της  εκδήλωσης, μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με το  κάπνισμα,  τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους με σωστή διατροφή και άθληση και την έκθεση στον ήλιο.

Θερμά συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους όσους συνέβαλαν στην εκδήλωση: τη Γυμνασιάρχη κ. Δωροπούλου, το Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων με την Πρόεδρο του κ. Γωγώ Παπαρούνα, την Πρυτανεία και τους φοιτητές της ΑΣΚΤ και βεβαίως τους μαθητές του σχολείου. Μακάρι να υπάρχουν και να πραγματοποιούνται τέτοιες πρωτοβουλίες στα σχολεία!