Στις 22 Απριλίου βροντοφωνάζουμε «ΟΧΙ στα διόδια»

diamartyriadiodia1

Σε προσκλητήριο διαμαρτυρίας και αγώνα καλούν από κοινού οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου, για να εκφραστεί η πλήρης αντίθεση στην εγκατάσταση καθε είδους διοδίων στην περιοχή μας.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 11.00 π.μ. της Κυριακής 22 Απριλίου στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης και έπεται μίας σειράς κινητοποιήσεων και ενημερωτικών εκδηλώσεων για το μείζον αυτό ζήτημα, που επανέρχεται απειλητικότερο ύστερα από 11 χρόνια αγώνων με την πρόσφατη έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία ανοίγει το δρόμο για εγκατάσταση διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης με την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών.

Οι Δήμαρχοι Κηφισιάς και Διονύσου, Γιώργος Θωμάκος και Διονύσης Ζαμάνης, χρησιμοποιώντας όλα τα νομικά μέσα που διαθέτουν, κατέθεσαν ήδη αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής της σχετικής απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας επισημαίνοντας ότι η τοποθέτηση διοδίων:

• Υποβαθμίζει τη ζωή όλων μας, καθώς διοχετεύεται η υπερτοπική κυκλοφορία των οχημάτων εντός του Δήμου, χωρίς να έχει γίνει τίποτα για την κατασκευή επαρκούς παράπλευρου οδικού δικτύου.
• Επιβαρύνει οικονομικά κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες.
• Καθιστά τον Δήμο Διονύσου και τον Δήμο Κηφισιάς τις μοναδικές αστικές περιοχές του Λεκανοπεδίου που θα πληρώνουν διόδια για τη χρήση της εθνικής οδού (οι όποιες εξαιρέσεις θα είναι επισφαλείς, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπούν).