Ποίηση και Θέατρο στην Άνοιξη Τεχνών

άνοιξη 2

Η ποιητική συλλογή «Σαββατολουσμένη μου» της Ευρυδίκης Σιγαλού, παρουσιάστηκε στα πλαίσια του θεσμού της Άνοιξης Τεχνών , τον οποίο διοργανώνει ο «Βικέλας». Η παρουσίαση έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 5 Μαΐου στην βίλα Δροσίνη και την παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι των γραμμάτων.

άνοιξη 4
Σοφία Μούτσου Αγγελίνα Ρωμανού ΝικήταςΚόκκαλης, Μαρία-Χριστίνα Τσιάμα Κατερίνα Λέλου Ευρυδίκη Σιγαλού
άνοιξη 5
Ένα μπουκέτο όμορφων γυναικών! Η κυρία Ευρυδίκη Σιγαλού ανάμεσα στις αναγνώστριες της.

Την εκδήλωση συντόνισε η συγγραφέας και ποιήτριας Αγγελίνα Ρωμανού η οποία και συνομίλησε με την Ευριδίκη Σιγαλού για το έργο της.

άνοιξη 3
Η Ευρυδίκη Σιγαλού, Κατερίνα Βλαζάκη, Marie-Louise Σολακιάν, Άννα Σολακιάν

Ποιήματα απηγγειλαν οι Κατερίνα Λέλου και Σοφία Μούτσου.

Το Σάββατο 12 Μαΐου μια παιδική θεατρική παράσταση έγινε επίσης στο χώρο της βίλας Δροσίνη. Το αντιπολεμικό έργο «Μια πόλη, μα ποια πόλη», ανέλυσε την μαγεία των 7 Καλών Τεχνών και την επίδραση που έχουν στο πνεύμα των ανθρώπων, ώστε να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.  Ένας στρατάρχης που έμεινε μαρμαρωμένος 40 χρόνια και είδε τον στρατό του να εγκαταλείπει τη μάχη μαγεμένος από τη μουσική, τη γλυπτική, τη ζωγραφική, το θέατρο, την ποίηση, τον κινηματογράφο και το χορό. Φυσικά, στο τέλος κερδίζουν οι τέχνες και ο στρατάρχης αντιλαμβάνεται τη ματαιότητα του πολέμου.

άνοιξη 1
Ο συγγραφέας με τους ηθοποιούς του έργου

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην πλοκή του έργου και ζήσουν από κοντά την εξέλιξη της ιστορίας.  Για το έργο μίλησε ο συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου Γιώργος Κωνσταντινίδης μαζί με την σκηνοθέτιδα Ελισάβετ Θεοδώρου.

Και τις δύο εκδηλώσεις προλόγησε ο αντιπρόεδρος του «Βικέλα», Νικήτας Κόκκαλης. Η Άνοιξη Τεχνών ρίχνει αυλαία το ερχόμενο Σάββατο 19 Μαίου στις 6.00 μ.μ. πάλι στην βίλα Δροσίνη με την παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Γιώγιας Σιώκου «Στα δένδρα μιλώ με τ’ όνομά τους»