Προεκλογικές ζυμώσεις

εκλογές

Σχεδόν σε ενάμιση χρόνο θα έχουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σύμφωνα με τις επιταγές του νέου νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί για διαβούλευση, και άρχισαν δειλά δειλά προεκλογικές ζυμώσεις να φαίνονται στον ορίζοντα. Ακούμε για αποσχίσεις από την πλευρά της σημερινής αρχής, χωρίς όμως επίσημα να έχουμε ανακοινώσεις.  Η πρώτη θεωρητικά δημοτική προεκλογική κίνηση είναι από την Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Πολιτών, η οποία όμως δεν παρουσιάζει συγκεκριμένο υποψήφιο αλλά προετοιμάζει το έδαφος, αν τελικά έχει ανταπόκριση από τον κόσμο, να πραγματοποιήσει συνέδριο και εκλογή υποψηφίου Δημάρχου από τα εγγεγραμμένα μέλη. Αρκετά μέλη που υπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη προέρχονται από το φρέσκο Κίνημα Αλλαγής με κομματικές καταβολές από το πρώην ΠΑΣΟΚ αλλά και το Ποτάμι, αν και στην ανακοίνωσή αναφέρουν ότι όλοι οι πολίτες θα γίνουν δεκτοί αρκεί να «σέβονται το Συνταγματικό πλαίσιο και ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας.»

Βάζουν χρονοδιάγραμμα έως το φθινόπωρο του 2018 για την συγκέντρωση ικανού αριθμού μελών και αν αυτό επιτευχθεί τότε θα προχωρήσουν σε συνέδριο και εκλογή του Υποψηφίου Δημάρχου.

Καλή αρχή λοιπόν και εις ανώτερα.

Πρωτοβουλία

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

 

1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Προς τους συμπολίτες μας, στη Κηφισιά, στη Νέα Ερυθραία  και στην Εκάλη

Φίλες και Φίλοι

Ο ιστορικός μας Δήμος και κυρίως τα διαμερίσματα της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας, σε μεγάλο βαθμό, έχουν απωλέσει τα ιδιαίτερα φυσικά τους χαρακτηριστικά και έχει υπέρμετρα αλλοιωθεί η ιστορική και πολιτιστική τους ταυτότητα.

Οι γενεσιουργές αιτίες αυτής της δυσάρεστης πραγματικότητας είναι  πολλές. Οι κυριότερες προέρχονται από την υποταγή Δημοτικών μας Αρχών σε μη κοινωνικά επωφελείς αποφάσεις. Αποφάσεις, που επέβαλαν σ΄ αυτές, ένα ευάριθμο πλήθος κερδοσκοπικών συμφερόντων. Για χάρη τους θυσιάστηκαν και θυσιάζονται ευρύτερα αναπτυξιακά και κοινωνικά συμφέροντα που αλλοιώνουν τα ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά του Δήμου μας.

Η αντιστροφή αυτής της κατηφορικής πορείας απαξίωσης και υποβάθμισης της Κηφισιάς αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη μιας μικρής, στην αρχή, ομάδας συμπολιτών μας, που σταδιακά διευρύνθηκε και διευρύνεται από συνδημότες, που προέρχονται από διαφορετικούς κομματικούς και πολιτικούς χώρους και διαφορετικές κοινωνικές ομάδες.

Το βασικό περιεχόμενο των συζητήσεων μας ήταν και συνεχίζει να είναι ένα και μοναδικό:

Η αισθητική, πολιτιστική, παραγωγική και οικονομική αναβάθμιση και αναγέννηση της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης.

Μετά από αρκετούς κύκλους διαλόγου και συζητήσεων αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στην τοπική μας κοινωνία και ιδιαίτερα προς τους νέους και τις νέες του Δήμου μας, πέρα από τις ως τώρα ξεπερασμένες πρακτικές που ξεκινούν συνήθως από κάποιο πρόσωπο που αυτοαναγορεύεται υποψήφιος Δήμαρχος και τίθεται επικεφαλής, μίας τάχα νέας προσπάθειας, για τη συγκρότηση ή επανασύσταση μίας δημοτικής παράταξης.

Αυτές οι πρακτικές συμφωνήσαμε, όλοι και όλες, ότι δεν μας εκφράζουν και είναι αυτές ακριβώς που επιδιώκουμε, με τη δική μας πρωτοβουλία, να αφήσουμε οριστικά πίσω μας.

Με αυτή τη προσπάθειά μας τολμούμε και επιδιώκουμε τη γένεση και την πρωτογενή δημιουργία, από τους συνδημότες μας, μίας Δημοτικής Πρωτοβουλίας στο Δήμο Κηφισιάς, που με χρονική άνεση θα συζητήσει για  τα προβλήματα του Δήμου μας, όλων των δημοτικών του διαμερισμάτων και της κάθε γειτονιάς ξεχωριστά, συνθέτοντας τις προτάσεις όλων μας σ΄ ένα ρεαλιστικό δημοτικό πρόγραμμα ώστε να το θέσουμε στη κρίση των συνδημοτών μας στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Αν συμβούν, με τη συμβολή των συνδημοτών μας, όλα όσα προαναφέραμε, τότε και μόνο τότε, θα αποφασίσουμε την μετεξέλιξη της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Κηφισιάς σε Δημοτική Παράταξη και τότε θα αποφασίσουμε και πάλι, με τη ψήφο μας, για εκείνον ή εκείνη, που θα τεθεί επικεφαλής του Συνδυασμού μας.

Με αυτή την ανοιχτή Ανακοίνωση – Κάλεσμα, προς όλους τους συνδημότες μας, μέσω του διαδικτύου και του τοπικού μας Τύπου, από τον οποίο ζητάμε να αξιολογεί τις θέσεις και το σύνολο των ενεργειών μας, απευθύνουμε προς όλους και όλες, ειλικρινή πρόταση ισότιμης και ενεργούς συμμετοχής.

 

Φίλες και Φίλοι,

 Όσοι και όσες πιστεύετε ότι ο Δήμος μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον σας ζητούμε, αφού πρώτα αξιολογήσετε τις βασικές αρχές που προτείνονται σ΄ αυτό το κείμενο, να επικοινωνήσετε μαζί μας συμμετέχοντας ισότιμα στην εναρκτήρια ιδρυτική μας συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές φθηνοπώρου.

 Στη συνάντησή μας αυτή θα τεθούν, στη δική σας κρίση, οι κατευθυντήριες αρχές οι οργανωτικοί κανόνες και οι όροι που θα διέπουν τη δημιουργική μας προσπάθεια.

 Οι βασικές αρχές, που προτείνουμε, προς δέσμευσή μας είναι οι παρακάτω:

  1η Αρχή: Υποστηρίζουμε ότι, ο κάθε ένας και η κάθε μία, από όσους και όσες συμμετέχουμε σε αυτή την πρωτοβουλία διαλόγου  και  επικοινωνίας μπορεί να έχει τις δικές τους προσωπικές, πολιτικές και ιδεολογικές  απόψεις και θέσεις, αρκεί αυτές να σέβονται το Συνταγματικό πλαίσιο και ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας.

 2η Αρχή: Όλοι και όλες μας, υιοθετούμε τις  διαδικασίες διαλόγου ως  βασικό εργαλείο σύνθεσης και σύγκλισης  διαφορετικών ιδεών, απόψεων και που είναι αναγκαίο και ωφέλιμο υπάρχουν όταν αναφερόμαστε κυρίως σε θέματα του Δήμου μας.

 3η Αρχή: Όταν ο στόχος συγκρότησης μίας ευάριθμης δημοτικής αυτό-οργάνωσης  και κυρίως όταν  ολοκληρώσουμε, με τη συμμετοχή και τη συμβολή όλων μας, ένα πλήρες προγραμματικό πλαίσιο για το Δήμο μας,  τότε και μόνο τότε, θα αποφασίσουμε, τη  μετεξέλιξη της οργανωτικής μας  πρωτοβουλίας σε Δημοτική Παράταξη εν όψει επερχόμενων Δημοτικών Εκλογών.

 4η Αρχή: Στην περίπτωση λήψης της απόφασης, για  συγκρότηση Δημοτικής Παράταξης, ο ή η επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας θα  εκλεγεί δημοκρατικά με καθολική  ψηφοφορία όλων των μελών αυτής της αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας.

Σε αυτή τη δύσκολη, τολμηρή αλλά όχι μάταιη προσπάθεια καλούμε να συμμετάσχουν κυρίως οι νέοι και οι νέες, ώστε με τις φρέσκιες ιδέες τους, με τις γνώσεις τους και την καθαρότητα της σκέψης τους, να ανανεωθεί το αποστεωμένο παλιό.

Το μέλλον του Δήμου μας τους ανήκει, ας το πάρουν στα δικά τους χέρια.

Ας δώσουμε λοιπόν όλοι μαζί έναν τίμιο κάθαρο και ευγενή αγώνα για ένα Δήμο αντάξιο του ιστορικού και πολιτιστικού φορτίου που μας κληροδότησαν επιφανείς κάτοικοι του Δήμου μας που από κορυφαίες πολιτικές και πολιτειακές θέσεις τίμησαν την πατρίδα μας και έζησαν και δημιούργησαν στο Δήμο Κηφισιάς.

Η πρόθεσή σας, για επιθυμία γνωριμίας και συμμετοχής, παρακαλούμε  να μας γνωστοποιηθεί διαδικτυακά στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

e-mail: protovoulia.politwn.kifisias@gmail.com

FB: Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Δήμου Κηφισιάς

Οι πρώτοι 100 συμμετέχουσες και συμμετέχοντες στη πρωτοβουλία πολιτών Κηφισιάς, που σας προσκαλούν σε συμπαράσταση και συμμετοχή.

 1. Δενδρινός Γιώργος (Ιατρός)
 2. Ορφανός Χρήστος (Συντ.)
 3. Βαρελάς Δημήτρης (Φυσ.)
 4. Κλεώπας Κων/νος (Επιχ.)
 5. Κανελλόπουλος Νικόλαος ( Ιδ. Υπ.)
 6. Γρανίτσας Γιάννης ( Επιχ.)
 7. Σπυρόπουλος Ροβέρτος (π. Διοικ. ΙΚΑ)
 8. Ανδρεαδάκης Δημήτριος (Αρτ.)
 9. Καστανιάς Νικόλαος (Ιατρός)
 10. Κονίδα Σωτηρία (Εκπ.)
 11. Χριστοδουλάκης Ανέστης (Επιχ.)
 12. Θέος Θεοφάνης (Εκπ.)
 13. Στασινάκης Νικόλαος (Πολ. Μηχ.)
 14. Καραγιάννη Γιώτα (Εκπ.)
 15. Ιατρού Γεωργία (Δικ.)
 16. Δρίβας Τάκης (Επιχ.)
 17. Κατσιάνος Δημήτριος (π. Δήμαρχος)
 18. Ψυχογιού Ελένη (Συντ.)
 19. Γουναράς Δημήτρης (Επιχ.)
 20. Μπρεδάκης Νικόλαος (Ιατρός)
 21. Ζερβούδη Μαρία (Οικ.)
 22. Δεληβοριάς Αναστάσιος (Συντ.)
 23. Βαρελάς Μιχαήλ (Ιδ. Υπ.)
 24. Ζαραφωνίτης Γιώργος (Οδοντ.)
 25. Μπελίτση Παναγιώτα (Εκπ.)
 26. Αυδής Βάιος (Γεωλ.)
 27. Μπερετάνος Νικόλαος (Οικον.)
 28. Τουραλής Φιλίππος (Διδ. ΠΑΠΕΙ)
 29. Κουνέλας Γιάννης (Ιατρός)
 30. Μπέη Ζηνοβία (Κοινωνιολόγος)
 31. Γκιόκας Λεωνίδας (Συντ.)
 32. Βαλασσόπουλος Πέτρος (Ιδ. Υπ.)
 33. Κλεώπας Παναγιώτης (Ιδ. Υπ.)
 34. Μαρκουίζου Ελένη (Επιχ.)
 35. Δενδρινού Μαργαρίτα (Ιδ. Υπ.)
 36. Καλοπίστη Μαρία (Οικ.)
 37. Vianello Fr. (Επιχ.)
 38. Νίκου Τατιάνα (Οικ.)
 39. Βαλασσίδης Ευστράτιος (Δημ. Υπ.)
 40. Βερύκιος Δημήτριος (Συντ.)
 41. Μπίθας Θεόδωρος (Επιχ.)
 42. Σπυρόπουλος Απόστολος (Επιχ.)
 43. Τσαγκάρης Δημήτριος (Οικονομ.)
 44. Δεληβοριά Αθηνά (Συντ.)
 45. Χατζάνου Μαρία (Οικ.)
 46. Καλαντζής Παναγιώτης (Ιδ. Υπ.)
 47. Καστανιά Αγγελική (Ελ. Επ.)
 48. Μάρκου Αλεξάνδρα (Φοιτ.)
 49. Σαρδέλη Άννα (Συντ.)
 50. Γιαννακός Χρήστος (Συντ.)
 51. Σβορώνου Αγγελική (Αρχ.)
 52. Κλεώπα Ελένη (Ιδ. Υπ.)
 53. Δενδρινού Βασιλική (Επιχ.)
 54. Αποστολίδου Βαρβάρα (Ιδ. Υπ.)
 55. Πονηρός Γιώργος (Πολ. Μηχ.)
 56. Δόσης Γιάννης (Συντ.)
 57. Καστανιάς Κων/νος (Ηλεκ.)
 58. Μάρκου Κων/νος (Υπ. ΔΕΔΔΥΕ)
 59. Μακρή Δέσποινα (Επιχ.)
 60. Παπακωνσταντίνου Γιάννης (Δικ.)
 61. Μπέης Στυλιανός (Φυσ.)
 62. Νεόφυτος Σάββας (Συντ.)
 63. Λάζαρος Αριστείδης (Πολ. Μηχ.)
 64. Κομνηνού Κλειώ (Επιχ.)
 65. Δούρου Ελένη (Συντ.)
 66. Πιατζίδη Ελένη (Υπ. ΙΚΑ)
 67. Ασημακόπουλος Βασίλης(Συντ.)
 68. Μπίλης Ανδρέας (Συντ.)
 69. Κονίδα Αλεξάνδρα (Συντ.)
 70. Βαμβίλη Όλη (Συντ.)
 71. Θανόπουλος Θεόδωρος (Καθ.)
 72. Γιαννακόπουλος Διονύσιος (Καθ. ΤΕΙ)
 73. Μπέης Χρήστος (Επιχ.)
 74. Συνοδινού Αγγελική (Αρχ.)
 75. Ποριώτης Νικόλαος (Πολ. Μηχ.)
 76. Καστανιά Μαρία (Εκπ.)
 77. Κομνηνού Μαρία (Συντ.)
 78. Ταρσάνης Ευστράτιος (Συντ.)
 79. Ασημακοπούλου Άννα (Συντ.)
 80. Μυτικιώτη Αγνή (Οικ.)
 81. Καλιοντζής Γιώργος (Ελ. Επ.)
 82. Μαύρος Νικόλαος (Οδοντ.)
 83. Λινός Δημήτριος (Καθ. Ιατρ.)
 84. Γιαννουκάκου Νίκη (Οικ.)
 85. Βαρελά Βασιλική (Αγιογρ.)
 86. Νικούλη Αγγελική (Οικ.)
 87. Καστανιά Σοφία (Εκπ.)
 88. Μπουρίκας Δημήτριος (Ιατρός)
 89. Δενδρινός Κων/νος (Ιδ. Υπ.)
 90. Μουστάκας Φάνης (Συντ.)
 91. Στυλιανού Ελισσάβετ (Συντ.)
 92. Δενδρινού Ευαγγελία (Προπ. Ιπ.)
 93. Χαμακιώτης Παναγιώτης (Χημ.)
 94. Μπουρνάζος Σπυρίδων (Χημ. Μηχ.)
 95. Τραγέας Χρήστος (Οδοντ.)
 96. Οικονόμου Χρήστος (Συντ.)
 97. Δορυφόρου Αικατερίνη (Συντ.)
 98. Πανόπουλος Δημήτριος (Μηχ. Ηλεκ.)
 99. Σπυροπούλου Κων/να (Δικ.)
 100. Πανοπούλου Ιωάννα (Δικ.)