Η αγάπη μένει

Φίλοι στο περίπτερό μας με τη Νίνα και την Φλούφλη

Μπορεί να έληξε η Ανθοκομική αλλά μας έμειναν ορισμένες εικόνες που αξίζει να τις παρουσιάσουμε. Εξάλλου τα λουλούδια μπορεί να μαραίνονται αλλά η αγάπη μένει.

άγγιγμα ζωής
Η Χριστίνα Νομικού με τις κόρες της

Πρώτα πρώτα οι γείτονές μας, στο περίπτερο των εκδόσεων Κηφισιά, ο σύλλογος  «Άγγιγμα Ζωής», ο οποίος παρουσίασε στα πλαίσια της Ανθοκομικής θεατρικά παιχνίδια ενδυνάμωσης της Αγάπης μέσα στην οικογένεια. Η πρόεδρος του συλλόγου Χριστίνα Νομικού, βραβεύτηκε από την Ανθοκομική για τη συμμετοχή της στη φετινή Έκθεση. Εμείς θα την βραβεύαμε και για το κέφι της και το χορό της κατά την τελετή λήξης.κηφισιώτες

Δίπλα στο «Άγγιγμα Ζωής»  ήταν το περίπτερο του Συλλόγου Κηφισιωτών. Η πρόεδρος του συλλόγου Βάσω Τσαλαβούτα, μέλος της Ανθοκομικής πηγαινοερχόταν από το γραφείο της έκθεσης στο περίπτερο των Κηφισιωτών. Ο σύλλογος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα την ίδρυση του άλσους Κηφισιάς με την φιλόλογο Λία Τσιάμα – Βαλάτα.

Τσιάμα
Λία Τσιάμα και Βάσω Τσαλαβούτα

Απέναντι από τη λιμνούλα με τα νούφαρα βρισκόταν το περίπτερο της ΜΚΟ «Κλίμακα», η οποία ενημέρωνε τους περαστικούς για το μεγάλο πρόβλημα με την έξαρση των αυτοκτονιών και παρείχε οδηγίες για ψυχολογική υποστήριξη. Στο περίπτερο βρισκόταν η υπεύθυνη του τομέα για την περιοχή μας, Βικτωρία Απέργη.κλίμακα

Λίγο πιο κάτω στον κεντρικό διάδρομο βρισκόταν το περίπτερο του Οράματος Ελπίδας, ένας σύλλογος κομβικός για την εύρεση εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Προσκαλεσμένος του συλλόγου την Κυριακή 13 Μαΐου ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος ενθάρρυνε κόσμο να γίνει εθελοντής. Ο Σύλλογος βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο για τη συμμετοχή του στην Ανθοκομική αλλά και για τη μεγάλη ανθρωπιστική του προσφορά.

Ο Σάκης Ρουβάς στο περίπτερο του Οράματος

Λίγο πιο πάνω, αριστερά από την είσοδο, βρισκόταν το περίπτερο του Μπενακείου Ιδρύματος, στο οποίο οι επισκέπτες μπορούσαν να ενημερωθούν για τις ασθένειες των φυτών και πώς μπορούν να τις καταπολεμήσουν. Το Μπενάκειο βραβεύθηκε για τη συμμετοχή του στην Έκθεση από τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρασίνου, Γιώργο Κομιανό.

μπενάκειο
Βραβείο για τη συμβολή στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Απενεμήθη στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο

Τέλος κοντά στο πρώτο περίπτερο κοντά στην πάνω είσοδο είχε την έδρα της η ΜΚΟ RE- WEE. Εκεί το πρωί της Κυριακής 13 Μαΐου βρίσκονταν, οι οποίοι επιτόπου έλεγχαν χαλασμένες ηλεκτρονικές συσκευές. Αν γινόταν, αυτές επισκευάζονταν  επιτόπου από τους ειδικούς ειδάλλως είτε το αντάλλασσαν είτε το άφηναν για ανακύκλωση προκειμένου να χρησιμεύσει για ανταλλακτικά σε άλλες συσκευές. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του συλλόγου μπορείτε να βρείτε στη σελίδα τους reweee.hua.gr . Στο περίπτερο του συλλόγου βρέθηκε η υπεύθυνη δημοτική σύμβουλος για την εναλλακτική ανακύκλωση Ρόζυ Χαριτοπούλου.

επισκευάζω
Η Ρόζυ Χαριτοπούλου δεύτερη από αριστερά

Τα περίπτερα που ομόρφυναν την έκθεση ήταν πολλά και είχαν κυρίως λουλούδια, λουλούδια που πολλά από αυτά αγοράστηκαν για να προσφερθούν με αγάπη.