Αύξηση κατά 50% των λεωφορειακών δρομολογίων στα Βόρεια

lewforeio

Μεγάλη είναι η αύξηση των δρομολογίων που περνάνε ή έχουν αφετηρία τη πόλη μας, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΟΣΥ και συμπολίτη μας, Βασίλης Ξυπολυτάς. Μάλιστα εκτός από την αύξηση κατά 50% των δρομολογίων, σημαντική είναι και η ανανέωση του στόλου με τη σύμπραξη της Ο.ΣΥ. Α.Ε./ O.A.Σ.Α. Α.Ε., με τον ιδιωτικό τομέα (ΚΤΕΛ Αττικής).   Τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στην περιοχή μας όντως είναι τελευταίας τεχνολογίας πεντακάθαρα, έχουν τα σήματα της ΟΣΥ αλλά σίγουρα τα ξεχωρίζεις.

xypolytas-osyΕίναι ενδεικτικό ότι, προ της ένταξης των λεωφορείων των ΚΤΕΛ στις γραμμές της Κηφισιάς, ο αριθμός των εκτελεσμένων δρομολογίων έφτανε τα 233.

Σήμερα, με τα ΚΤΕΛ να έχουν αναλάβει 7 γραμμές και εν αναμονή της παραχώρησης άλλων 3, τα δρομολόγια σε ημερήσια βάση ανέρχονται σε 304.

Ταυτόχρονα, η τελική εικόνα των δρομολογίων στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με την ένταξη των ΚΤΕΛ και στις 10 γραμμές, θα είναι 350 δρομολόγια έναντι 233. Δηλαδή αύξηση κατά 50%.

Συγκεκριμένα: Οι γραμμές που έχουν ήδη ανατεθεί είναι οι: 504 «Θρακομακεδόνες – Σ.Σ. Δεκελείας –  Κηφισιά (κυκλική)», 503 «Ζηρίνειο – Βαρυμπόμπη», 507 «Ζηρίνειο – Ροδόπολη – Σταμάτα», 509 «Ζηρίνειο – Αγ. Στέφανος – Κρυονέρι», 535 «Ζηρίνειο – Εύξεινος Πόντος (κυκλική)», 535Α «Ζηρίνειο – Εύξεινος Πόντος – Φράγμα Καλέτζι» και 536 «Ζηρίνειο – Διόνυσος». Επίσης, πρόκειται να παραχωρηθούν οι γραμμές 543 «Σταθμός Κηφισιάς – Νοσοκ. Άγιοι Ανάργυροι», 543Α «Σταθμός Κηφισιάς – Νοσοκ. Άγιοι Ανάργυροι (μέσω Καλυφτάκη)» και 721 «Αχαρναί – Κηφισιά (κυκλική)».

Ο κ. Ξυπολυτάς αναφέρει στην επιστολή του ότι σε κάθε περίπτωση για την αποφυγή του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, απαραίτητα είναι η τηλεργασία και το κυλιόμενο ωράριο.