Ιστορικές περιπλανήσεις στην Ιταλία μέσα από ένα βιβλίο

xronopoulos
Από αριστερά Γιάννης Χρονόπουλος, Φραντζέσκο Νέρι καιΣωτήρης Δρόκαλος

Τυχεροί νιώσαμε όσοι βρεθήκαμε το βράδυ της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου στον κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για μια ιταλική βραδιά, παρέα με τα βιβλία σημαντικών Ιταλών συγγραφέων που έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Historical Quest».
Ο εκδότης Γιάννης Χρονόπουλος και οι εκδόσεις έρχονται να καλύψουν κενά της ελληνικής
βιβλιογραφίας, ανέφερε ο πιο φιλόξενος οικοδεσπότης των βιβλιόφιλων της Αθήνας,  Βασίλης Χατζηιακώβου.

xatziiakwbou1
Ο Βασίλης Χατζηιακώβου προλογίζει

Με τα συγκεκριμένα βιβλία ανοίγουν δύο παράθυρα που επιτρέπουν τη συνάντηση της ελληνικής και της ιταλικής λογοτεχνίας, ανέφερε ο εκδότης Γιάννης Χρονόπουλος, ένα παράθυρο, μια πύλη σε διαφορετικές στιγμές της ιστορίας θα προσθέταμε.
Ο διευθυντής του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, Φραντσέσκο Νέρι, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που πραγματοποιούν οι εκδόσεις, γνωρίζοντας σημαντικά έργα Ιταλών ιστορικών στο ελληνικό κοινό. Πρόσθεσε ότι η συνεργασία του Μορφωτικού Ινστιτούτου με τις εκδόσεις μόλις ξεκίνησε και θα ακολουθήσουν και άλλα βιβλία και εκδηλώσεις.historical
Για τη δυσκολία της μετάφρασης των έργων, δεδομένου ότι πρόκειται για εξειδικευμένα θέματα με ειδικό λεξιλόγιο, μίλησε ο ιστορικός, μεταφραστής, Σωτήρης Δρόκαλος.
Τρία τα είδη μεταφρασμένα έργα του Alessandro Barberro, ενός ιστορικού που θεωρείται σταρ στην Ιταλία και δεν κυκλοφορούσε κανένα έργο του στην Ελλάδα, ενώ οι εκδόσεις αναμένεται να γνωρίσουν στο ελληνικό κοινό όχι μόνο τα έργα του αλλά και τον ίδιο.
Περήφανος για κάθε ένα από τα βιβλία που έχουν εκδοθεί δήλωσε ο εκδότης, Γιάννης
Χρονόπουλος. Βιβλία διαχρονικά, επιβεβαιώνοντας ότι η ιστορία δεν έχει ηλικία και έχει πάντα την τάση να επαναλαμβάνεται.
michail-manosΣτην Κηφισιά θα παρουσιαστεί ένα ξεχωριστό βιβλίο των εκδόσεων, αυτή τη φορά Έλληνα
συγγραφέα. Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 7.00 μμ θα παρουσιαστεί το βιβλίο για τη ζωή του Μιχαήλ Μάνου, ενός ανθρώπου που έζησε και παντρεύτηκε στην Κηφισιά και στη συνέχεια πήγε στο Χαλάνδρι, για να διαχειριστεί την οικογενειακή του περιουσία. Το τραγικό του τέλος το καλοκαίρι του ’44, όπου απαγχονίζεται από τους Γερμανούς μαζί με 53 ακόμη πατριώτες στο Πικέρμι, θα κλείσει τον κύκλο του στη ζωή και θα του ανοίξει μία πόρτα για την Ιστορία. Ο συγγραφέας Κώστας Αγγελής μέσα από ντοκουμέντα σκιαγραφεί την προσωπικότητα του  Μιχαήλ Μάνου.  Η παρουσίαση θα γίνει στο Κεφαλάρι στο πρώην Ξενοδοχείο Κόκκορη το οποίο έκτισε ο πεθερός του Νικόλαος Κόκκορης και σήμερα στεγάζεται το INTERNATIONAL SCHOOL OF ATHENS, στην οδό Ξενίας και Αρτέμιδος.

manos-prosklisi