Ο Ερωτόκριτος ενώνει

ervtokritos-estudio1

Λιγότερες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την εποχή του κορονοϊού, αλλά η τέχνη δεν κοιμάται. Έτσι λοιπόν η Κρήτη ενώνει δύο καλλιτέχνες, έναν ζωγράφο και μία συγγραφέα και παρουσιάζουν το έργο τους στην γκαλερί Estudio (Κυριαζή 22Α, Κηφισιά).

vasiliki-makriΤην Τρίτη 27 Οκτωβρίου, από τις 5.00 έως τις 9.00 μ.μ., η συγγραφέας Βασιλική Μακρή θα βρίσκεται στην γκαλερί για να παρουσιάσει στο κοινό το μυθιστόρημά της «Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Bookoo», στο πλαίσιο της έκθεσης ζωγραφικής «Memories» του γνωστού ζωγράφου Αλέξανδρου Χαιρετάκη.

Τους δύο δημιουργούς συνδέει .. ο Ερωτόκριτος! Η αγάπη για την Κρήτη και τον ανεξάντλητο πολιτισμό της. Ο Αλέξανδρος Χαιρετάκης κατάγεται από την Κρήτη. Η Βασιλική Μακρή εμπνέεται και αντλεί την συγγραφική της δύναμη από την Κρήτη.  Ενιαίο σύνολο με πολλαπλές εκφράσεις η τέχνη, μία μορφή με πολλαπλά πρόσωπα. Το κάθε είδος εμπνέει και εμπνέεται από το άλλο, αλληλεπιδρά, συνεργάζεται.

Η πλοκή του μυθιστορήματος εκτίνεται από την Κρήτη του Μίνωα, του Ερωτόκριτου, της Κατοχής αλλά και τη νεότερη. Ένα αρχαίο αγαλματίδιο και μια πινακίδα αρχαίας γραφής πέφτουν στα χέρια ενός Ναζί, ο οποίος θα τα κρύψει για να τα αναζητήσει σε πιο ασφαλείς εποχές. Το ημερολόγιό του θα έρθει στην κατοχή μας νεαρής αρχαιολόγου, η οποία θα κάνει το δικό της προσωπικό ταξίδι σε αναζήτηση της λύσης του μυστηρίου των αρχαίων αντικειμένων.

erwtokritos1   Στο βιβλίο αναφέρθηκε ο θεατρολόγος, κριτικός, ποιητής και συγγραφέας δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας: «Ένα γραπτό που κόβει την ανάσα, κείμενο για όλους τους καιρούς, για κάθε εποχή, ειδικά για τη δική μας τη μεταβατική, την προκλητική εποχή του Χάους που θα οδηγήσει σε μια καινούργια Αναγέννηση. Πνεύματα σαν την Βασιλικής Μακρή υπογράφουν αυτή την υπόσχεση εγγράφοντας υποθήκες για ένα λαμπρότερο μέλλον».

Οι επισκέπτες της γκαλερί θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και τα έργα του Αλέξανδρου Χαιρετάκη. Πρόκειται για έναν διεθνώς αναγνωρισμένο ζωγράφο και γλύπτη με έργα που κοσμούν δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Χαρακτηρίζεται για τις ολόσωμες φιγούρες γυναικείων μορφών – αποτυπωμένες με ρεαλιστικότητα, αλλά με διεισδυτική και απρόβλεπτη ματιά, στοιχείο που καθιστά το έργο του διαχρονικό.