Αλληλοκατηγορίες σε … αλληλοκαταγγελίες

dimarcheiokifisias

Η ανάληψη του Δήμου από τη νέα δημαρχιακή Αρχή, πριν από δυόμιση χρόνια, η αλήθεια είναι ότι δε χαιρετήθηκε θερμά από τους υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν συνηθίσει με το παλιό καθεστώς. Ακόμα και αν άλλαζαν οι δήμαρχοι, κάτι που δε γινόταν συχνά αν σκεφτεί κανείς ότι ο κ. Χιωτάκης ήταν δήμαρχος για 12 χρόνια, οι πολιτικοί προϊστάμενοι δεν άλλαζαν, αφού υπήρχαν δημοτικοί σύμβουλοι – πρόεδροι, επί δεκαετίες.  Έτσι την αλλαγή δεν την είδε ευχάριστα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων, που θα έπρεπε να αλλάξει εργασία και συνήθειες, να ξεβολευτεί.

Μικροπροβλήματα λοιπόν βγαίνουν ανά καιρούς στην επιφάνεια, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα προέκυψε ένα μεγαλύτερο θέμα, όταν ο Σύλλογος Εργαζομένων κατήγγειλε για απαράδεκτη συμπεριφορά Διευθυντή Υπηρεσιών. Ο σύλλογος καταλόγισε   ευθύνες και στη δημοτική αρχή, αναφέροντας ότι παρά τις επισημάνσεις τους για τις απειλές και τις ύβρεις που εκτοξεύει ο διευθυντής εναντίον των υφισταμένων του,  δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια. Με την καταγγελία τους χαρακτήριζαν το διευθυντή ως επικίνδυνο, που τρομοκρατεί τους υφισταμένους του και ζητούσαν την άμεση απομάκρυνσή του, δηλώνοντας ότι είναι έτοιμοι να κινηθούν νομικά.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος, με επιστολή του αναφέρει ότι θεωρεί την ενέργεια της δημοσίευσης της επιστολής που του καταλογίζει ανοχή στην «κατάχρηση εξουσίας» του Διευθυντή ως αντιδεοντολογική συνδικαλιστικά, πολιτικά και ηθικά, δεδομένου ότι μόλις την προηγούμενη ημέρα τον είχαν ενημερώσει και ο ίδιος προσωπικά είχε επιδιώξει να έρθει σε τηλεφωνική επαφή με το διευθυντή, κάτι που δεν είχε καταφέρει.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος αναφέρει: «Οι πάντες γνωρίζουν στον Δήμο μας ότι μεμονωμένα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, εναντιώνονται ευθέως στην Διοίκηση του Δήμου για προσωπικούς λόγους τους, δημοτικούς και παραταξιακούς. Τούτη τη φορά κατάφεραν να παρασύρουν το Δ.Σ. τους, σε ανακοίνωση στρεφόμενη, όχι μόνο κατά του Διευθυντή αλλά και κατά του Δημάρχου.

Γνωρίζω καλά ποιοι χαίρονται με την «αναμπουμπούλα» και θλίβομαι για την παγίδευση του Συλλόγου των Εργαζομένων μας.

Βρίσκομαι πάντα στη διάθεσή τους, όπως έχω καθήκον, για τα σοβαρά θέματα των Εργαζομένων και του Δήμου μας, αλλά όχι ποτέ πλέον για φθηνές και μικροπολιτικές επιδιώξεις.

Τέλος και αφού επέλεξαν το διάλογο μέσω καταγγελιών ας μας γνωρίσουν με ποιον τρόπο και προς τα πού μπορεί να «απομακρυνθεί» όπως απαιτούν, κάποιος που έχει κριθεί θεσμικά ως Διευθυντής.»

Οι καταγγελίες προς το διευθυντή είναι σοβαρές, σοβαρές και οι καταγγελίες του δημάρχου για πρακτικές ορισμένων εργαζομένων. Δεδομένου ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή θα παραμείνει σίγουρα για άλλα δυόμισι χρόνια και ποιος ξέρει αν θα υπάρξουν και άλλες θητείες, καλό είναι να βρεθεί ένας τρόπος αρμονικής συνεργασίας. Οι μάχες αυτού του είδους κανέναν δεν ωφελούν.