Κοινωνικά

koinonika
Γέννημα θρέμμα των Αλωνίων

παιδί της γειτονιάς του Άη Δημήτρη, που έτρεξε και έπαιξε στις πλακόστρωτες αυλές του, μεγάλωσε με τη διδαχή, την προσοχή και την ευχή του αείμνηστου πατέρα Αειβάσιου, εφημέριου του Ιερού Ναού.

Ο Κηφισιώτης Κωνσταντίνος Ματαίος, διαπρεπής νομομαθής, έφυγε από κοντά μας την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και η εξόδιος ακολουθία εψάλη στην ενορία του, τον Άγιο Δημήτριο, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή της οικογένειάς του, συγγενών, φίλων και πλήθους Κηφισιωτών, όσων φυσικά πληροφορήθηκαν έγκαιρα το θάνατό του.

Τον μεταστάντα αποχαιρέτισε η παιδική του φίλη, κ. Σοφία Αρβανίτη – Κάραλη, μ’ ένα συγκινητικό επικήδειο, που αφορούσε στην παιδική ηλικία του Κώστα Ματαίου από την ημέρα που πήρε τις ευχές των 40 ημερών στον Άγιο Δημήτριο μέχρι και την ώρα του αποχωρισμού.

Ο Κώστας Ματαίος ήταν διακεκριμένος νομικός, αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Κηφισιωτών, μέλος της Περιηγητικής Λέσχης Κηφισιάς και του συλλόγου «Χορωδία Κηφισιάς 1937».

Λάτρης της Κηφισιάς, υποστήριξε με σθένος την τοπική παράδοση και λάτρεψε τη γειτονιά του, τ’ Αλώνια.

Πολλά τα στεφάνια που κατατέθηκαν στη σορό του εκλιπόντος.

Αγαπημένε φίλε Κώστα, ας είναι ελαφρύ το χώμα του Άγιου Τρύφωνα που σε σκεπάζει. Καλό παράδεισο!

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΑΝΑΚΑΣ


 

Τους βλέπαμε να κυκλοφορούν στο δρόμο πάντα πιασμένοι χέρι – χέρι και τους χαιρόμασταν.

«Έτσι είναι τα ευτυχισμένα ζευγάρια», σκεφτόμασταν και είχαμε δίκιο.

Ο Γιώργος Σκορδίλης περπατούσε στο δρόμο και είχε δίπλα του την Ελένη, την οποία πάντα φρόντιζε με αγάπη.

Τον περασμένο μήνα ο Γιώργος έφυγε και άφησε την Ελένη μόνη της να βαδίζει στον κόσμο. Ήταν μαζί πάνω από 50 χρόνια, ωστόσο ζούσαν την κοινή τους ζωή σαν να μην είχε περάσει μια μέρα.

Ο συνεργάτης μας Γιώργος Σκορδίλης έφυγε σε ηλικία 82 ετών την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου και η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Άγιο Δημήτρη την επόμενη μέρα, με το τις νιφάδες του χιονιού να στολίζουν το πλήθος των συμπολιτών μας, που τον εκτιμούσαν και τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία. Ήταν για χρόνια επίτροπος στον Άγιο Δημήτρη και αρθρογραφούσε στην εφημερίδα μας για τα ξωκλήσια της Κηφισιάς, αλλά και για ένα σωρό εκκλησιαστικά θέματα.

Καλλιτεχνική ψυχή, με πολλούς πίνακες φιλοτεχνημένους από το χέρι του, ήταν συνταξιούχος της Εθνικής Πινακοθήκης.

Το 40ήμερο μνημόσυνο θα τελεστεί την 1η Μαρτίου,  στις 9.15 π.μ. στον Άγιο Δημήτριο.

Καλό ταξίδι!