Ανοιξιάτικες μέρες στην Ανθοκομική- Η Κεντρική Πολιτική Σκηνή στα εγκαίνια της Έκθεσης

πυροτεχνηματα
Πυροτεχνήματα στον Κηφισιώτικο ουρανό

Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής,τραγούδια από την παιδική χορωδία Κηφισιάς και με τα πυροτεχνήματα να χρωματίζουν τον κηφισιώτικο ουρανό, έγιναν τα εγκαίνια της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, την Παρασκευή 28 Απριλίου.

εγκαίνια 2017
Η καθιερωμένη κοπή της κορδέλας των εγκαινίων από τους επισήμους
Παιδική Χορωδία Κηφισιάς
Παιδική Χορωδία Κηφισιάς υπό την διεύθυνση του Θανάση Αρβανίτη
Φιλαρμονική
Η φιλαρμονική μας με το μαέστρο της Φίλιππο Χίου

Από νωρίς το απόγευμα το Άλσος κατακλύστηκε από κόσμο της κεντρικής πολιτικής σκηνής και από την Κυβέρνηση και από την αντιπολίτευση, σε αντίθεση με τους δημοτικούς μας άρχοντες που ήταν κυρίως μόνο από τη συμπολίτευση και από τις πιο μικρές παρατάξεις.
Ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς, πρώην υπουργός και βουλευτής Κώστας Τασούλας έκανε βόλτα στην έκθεση.

Τασούλας
Ο Κώστας Τασούλας στο περίπτερό μας

Παρόντες και οι αντιπρόεδροι Χατζηδάκης και Γεωργιάδης, από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Καραμέρος και πολλούς δημάρχους των όμμορων δήμων της Αττικής.

Γεωργιάδης
Από αριστερά οι κ.κ. Χατζόπουλος Καυγαλάκης Γεωργιάδης και Γεωργιόπουλος

Δυναμικό παρών και από την κυβέρνηση με τους υπουργούς Μπαλάφα, Τόσκα και Τσιρώνη, ο οποίος έκανε και τα εγκαίνια της έκθεσης και μίλησε για τις παιδικές του αναμνήσεις από το Άλσος Κηφισιάς, όταν ερχόταν τα καλοκαίρια στο θείο του, που ήταν περιβολάρης στην Κάτω Κηφισιά. Έδωσε μάλιστα έμφαση στην αγροτική ανάπτυξη και πως αυτή έβγαλε στο παρελθόν τη πατρίδα μας από τα αδιέξοδα της κρίσης.

εγκαίνια Ανθοκομική
Επίσημοι στην Ανθοκομικοί

Τον κόσμο καλωσόρισε ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος έκανε σύντομη ιστορική αναφορά στην έκθεση, την οποία αφιέρωσε στο κοριτσάκι που βρέθηκε δολοφονημένο, τη μικρή Στέλλα, την ημέρα έναρξης της έκθεσης. Μάλιστα, προχώρησε δηλώνοντας τη συμπαράσταση του Δήμου σε όλα τα ορφανά και καταδιωκόμενα παιδιά, θέλοντας εμμέσως να θίξει το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη φιλοξενία ορισμένων παιδιών προσφύγων σε δομή του Ερυθρού Σταυρού στην Κηφισιά.
Η πρόεδρος της Ανθοκομικής, Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, αναφέρθηκε στις θεραπευτικές ιδιότητες των λουλουδιών και στις ιδιαιτερότητες και πρωτοτυπίες της φετινής Ανθοκομικής. (Στις οποίες θα αναφερθούμε σε προσεχή ανάρτηση, διότι αξίζουν ξεχωριστή και ιδιαίτερη αναφορά).
Το Σάββατο 29 Απριλίου το βραδάκι, τον κόσμο ξεσήκωσε σε χορό μέσα στο Άλσος το συγκρότημα “48 ώρες”.

48 ώρες
Οι “48 Ώρες” στη σκηνή

Για όσους ήταν πιο νωρίς στο Άλσος και τους εκθέτες, ήταν αρκετά εκνευριστικό το δίωρο τσεκ στον ήχο, αποζημίωσαν όμως μετά με το αποτέλεσμα. Συνηθισμένος ο κόσμος να βλέπει καρέκλες μπροστά στη σκηνή, ανησυχούσε όσο η ώρα της συναυλίας πλησίαζε και καρέκλες δεν έμπαιναν. Το αποτέλεσμα όμως έδειξε ότι δεν υπήρχε ανάγκη για καρέκλες αφού όλοι υποχρεώνονταν να χορέψουν, τόσο από τη μουσική, όσο και από την παρότρυνση του τραγουδιστή. Ρυθμοί από τη δεκαετία του ’70 μέχρι του ’90, με μεγαλύτερη στάση στο ’80 και γονείς σήκωναν με ενθουσιασμό τα χέρια ψηλά, παροτρύνοντας και τα νεαρά βλαστάρια τους να τους ακολουθήσουν σε ρυθμούς που τους θύμιζαν την εποχή που γνωρίστηκαν μεταξύ τους.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή με πλήθος και ποικιλία εκδηλώσεων έως τις 14 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο τα πρωινά των καθημερινών και με δυνατότητα πολλαπλών επισκέψεων με ένα μόνο εισιτήριο.