Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών 1964 στο Δήμο Κηφισιάς

votebox1

Η έκδοσης της εφημερίδας «Κηφισιά» συμπίπτει χρονικά με τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών του 1964, που πραγματοποιήθηκαν στις 5 Ιουλίου.

Ουδείς εκ των τριών συνδυασμών που διεκδίκησαν τη νίκη δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο 40% για την εκλογή δημάρχου, ο οποίος τελικά, βάσει του ισχύοντος τότε εκλογικού νόμου, εκλέχθηκε μέσω φανερής ψηφοφορίας των εκλεγέντων δημοτικών συμβούλων την 23η Αυγούστου.

Στις εκλογές της 5ης Ιουλίου ο συνδυασμός «Ανασυγκρότησις – Έργα» συγκέντρωσε το 35,24% των ψήφων και η «Αναδημιουργία – Πρόοδος» του Βασίλη Αγγελάκου κατέλαβε τη δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας το 23,96%. Οι άλλοι συνδυασμοί που συμμετείχαν στην εκλογική μάχη ήταν η «Δημοκρατική Συνεργασία Κηφισιάς» του Μιχάλη Κανακάκη, η «Ηνωμένη Παράταξις Ανασυγκροτήσεως» του Κωνσταντίνου Γεωργακόπουλου και ο συνδυασμός «Κηφισιά – Πρόοδος» του Γεώργιου Δημητρακόπουλου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές απαρτίζεται από τους: Ζωμόπουλος Δ., Παρδάλης Ν., Χατζόπουλος Γεράσ., Βλαχάκης Λ., Καλύβας Γ., Μυλωνάκης Γρ., Αγγελάκος Β., Κατσίμπας Κ., Γεωργαντάς Θ., Διονυσιώτης Γεώρ., Κανακάκης Μ., Καραμπέλης Στ., Ψαραδάκης Δ., Δημητρακόπουλος Γ., Ζαγάρης Αντ.

Η ψηφοφορία της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε τον Αύγουστο του 1964 για την εκλογή δημάρχου, ανέδειξε στο δημαρχιακό θώκο τον Δημήτρη Ζωμόπουλο με 9 ψήφους επί συνόλου 15 ψηφισάντων.