Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών 1990 στην Κηφισιά

votebox1

Σε δύο Κυριακές πραγματοποιήθηκαν οι δημοτικές εκλογές του 1990 στην Κηφισιά, σε μία αναμέτρηση που χαρακτηρίστηκε από σκληρό πόλεμο ανάμεσα στους αντιμαχόμενους συνδυασμούς για πρώτη φορά στα εκλογικά δρώμενα της πόλης.

aftodioikitikes results 90aΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ ανέβασαν τη δύναμή τους σε σχέση με τις εθνικές εκλογές τον Απρίλιο του ίδιου έτους, ενώ η Ν.Δ. μπορεί να συγκέντρωσε το 57,15%, ωστόσο κατέβηκε διασπασμένη με αποτέλεσμα να χάσει το Δήμο. Ο Αντώνης Διαμαντόπουλος διεκδίκησε το θώκο χωρίς κομματική υποστήριξη και δεν κατόρθωσε να προκριθεί στο δεύτερο γύρο. Ωστόσο, στέρησε από τον Βασίλη Γκατσόπουλο, που κατήλθε με το επίσημο χρίσμα του κόμματος, την ευκαιρία να εκλεγεί Δήμαρχος τη δεύτερη Κυριακή, μιας και ένα σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων του κ. Διαμαντόπουλου προτίμησε να δώσει την ψήφο του στον Βασίλη Κανακάκη.

Από το συνδυασμό του Μιχάλη Κανακάκη εκλέχτηκαν δημοτικοί σύμβουλοι οι Κουρμαδιάς Μανώλης, Σιδέρης Βαγγέλης, Πάντος Κωνσταντίνος, Λαπιδάκης Λευτέρης, Δενδρινός Κωνσταντίνος, Βαρελάς Δημήτρης, Δρούζια Κατερίνα, Διονυσιώτης Δημήτρης, Στεφανίδη Μαιρήνη, Αρκομάνης Ωρίων, Σούρπης Αναστάσιος, Πάσσος Ιωάννης, Πετρούτσος Άρης, Δούμας Στ., Νηστικάκης Φραγκίσκος. Από το συνδυασμό του Βασίλη Γκατσόπουλου εκλέχτηκαν οι Απέργης Σταύρος, Αναγνωστάτος Νίκος, Τασούλας Κωνσταντίνος, Ασημακόπουλος Γεώργιος, Χιωτάκης Γεώργιος, Γόντικας Νίκος. Από το συνδυασμό του Αντώνη Διαμαντόπουλου εκλέχτηκαν οι ίδιος ως επικεφαλής και οι Βασίλης Βάρσος και Κώστας Καρράς.