Αυτοψία και… καμπάνα στο «Νάρκισσο»

narkissos1

Μεγάλο πρόστιμο «έριξε» η Πολεοδομία Βορείου Τομέα στο δημοτικό κατάστημα της Εκάλης «Νάρκισσος», ύστερα από αυτοψία που έκανε την περασμένη εβδομάδα.

Η Πολεοδομία προέβη στον έλεγχο ύστερα από καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Καπάτσου και διαπίστωσε πολλές παραβάσεις στο κτίριο.

Από το Δήμο Κηφισιάς μάθαμε ότι μεγάλο μέρος του προστίμου αφορά στην ανέγερση του κτιρίου, το οποίο όμως υφίσταται από πριν το… 1953 και ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την τακτοποίηση του αυθαιρέτου, ενώ άλλες εκκρεμότητες έχουν ήδη τακτοποιηθεί.

Δυστυχώς κατά την διενέργεια της αυτοψίας δεν ήταν παρούσα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία κάνει και όλες τις ενέργειες για την νομιμοποίηση του αυθαιρέτου, αλλά και η Πολεοδομία Βορείου Τομέα δεν είχε στα χέρια της όλα τα έγγραφα της τακτοποίησης. Για αυτό το λόγο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς θα υποβάλει ένσταση και πιστεύει ότι το πρόστιμο τελικά θα αναιρεθεί.

Όπως επισήμανε και ο δήμαρχος Κηφισιάς στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου, υπάρχουν όλα τα έγγραφα για την νομιμοποίηση του καταστήματος, το οποίο έχει σχεδόν την καθολική αποδοχή από την τοπική κοινωνία της Εκάλης.