Βρείτε το  STOP

ΣΤΟΠ 3

«Δύο με τρία ατυχήματα τον μήνα γίνονται εδώ» είπε κάτοικος της περιοχής, όταν έγινε ακόμα ένα ατύχημα στη διασταύρωση των οδών Αυγής και Ευρώτα, στη Νέα Κηφισιά. Νεαρός είχε παραβιάσει «Stop», ένα «Stop» όμως, τέλεια καμουφλαρισμένο.  Σαν επιδίωξή του ήταν να περάσει όσο το δυνατόν απαρατήρητο. Και αυτό ακριβώς κάνει. Ξεθωριασμένο, με γκράφιτι, πολλά μέτρα πριν τη διασταύρωση, ανάμεσα σε φυλλωσιές είναι δύσκολο να προσελκύσει την προσοχή κανενός.  Οπότε κανείς δεν μπαίνει στη διαδικασία ούτε να το προσέξει, ούτε να το αντικαταστήσει.

Για κάποιο λόγο τα stop και τα απαγορεύεται, είναι κόκκινα. Για να τα βλέπεις από μακριά. Για να σου λένε «πρόσεξε». Ένα ξεθωριασμένο ροζ, ανάμεσα στο πράσινο, δεν σου λέει τίποτα. Ειδικά μακριά από τη διασταύρωση.

ΣΤΟΠ 1

Τροχαία και εμπειρογνώμονας που βρέθηκαν στο σημείο κατέγραψαν το γεγονός ότι το Stop ήταν εύκολο να αγνοηθεί από τον οδηγό, αφού δεν φαινόταν.  Άραγε θα γίνει κάτι για αυτό; Και όχι μόνο για αυτό και για πολλές ανάλογες παγίδες που υπάρχουν στους δρόμους.

Μια ματιά στα περιστατικά που καταγράφει η Τροχαία, θα μπορούσε να δώσει πολλές πληροφορίες για το πού υπάρχουν παγίδες και τι είδους. Ας κάνουμε ένα βήμα προς ασφαλέστερους δρόμους. Ας δώσουμε στα σήματα Οδικής Κυκλοφορίας την αξία που τους αρμόζει.

ΣΤΟΠ 2