Γνωστοί καλλιτέχνες της μουσικής σκηνής στην Ανθοκομική Κηφισιάς

Ανθοκομική πρόσκληση

Δεν υπάρχει περίπτωση για μας τουλάχιστον τους Κηφισιώτες να νοιώσουμε ότι ξεκινά η Άνοιξη αν δεν κάνουμε μια επίσκεψη στο Άλσος, όπου γίνεται η Ανθοκομική.

Έτσι και φέτος, από τις 26 Απριλίου μέχρι και τις 13 Μαΐου, η 64η Ανθοκομική έκθεση Κηφισιάς, συμπληρώνει τις ομορφιές του άλσους “Δημήτρης Ζωμόπουλος”, στην καρδιά της πόλης, δίνοντας το δικό της χρώμα στον ρυθμό της πόλης.

Τα εγκαίνια της 64ης Ανθοκομικής έκθεσης Κηφισιάς θα γίνουν στις 7.00 μ.μ της Παρασκευής 27 Απριλίου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς και φυσικά πολλά πυροτεχνήματα.

Πάνω από ένα αιώνα λειτουργίας, με κάποιες διακοπές λόγω ανωτέρας βίας, η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς γίνεται όλο και καλύτερη αξιοποιώντας την εμπειρία των χρόνων αλλά και το μεράκι των ανθρώπων που την προετοιμάζουν, των ανθοκηπουρών αλλά και της Διοίκησης του Δήμου.

65 εκθέτες με πάνω από 2.000 πολύχρωμα φυτά θα ντύσουν τα 20 στρέμματα του Άλσους και περιμένουν τους χιλιάδες επισκέπτες.

tallas.
Ανθοκομική

Όπως πάντα υπάρχει θέμα – αφιέρωμα που χαρακτηρίζει την κάθε  Εκθέση. Το φετινό μήνυμα της Ανθοκομικής είναι το νερό και υπάρχει ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, κυρίως για τους μικρούς επισκέπτες “Το ταξίδι του νερού στη φύση”. Τα παιδιά θα μάθουν για τον κύκλο του νερού στη φύση και θα ταξιδέψουν σε διαφορετικά Οικοσυστήματα. Επίσης υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος παιδότοπος, εκδηλώσεις και παραστάσεις για παιδιά,  παρουσιάσεις για επαγγελματίες και ερασιτέχνες κηπουρούς, ενδιαφέρουσες ομιλίες για το κοινό.

Φέτος ο Δήμος έχει επικεντρωθεί πολύ στο ψυχαγωγικό κομμάτι της έκθεσης, έτσι θα πραγματοποιηθούν 12 συναυλίες και αν βάλουμε και τις τελετές εγκαινίων και λήξης, σχεδόν καθημερινά στο πάρκο θα αντηχεί μουσική.

Οι προγραμματισμένες συναυλίες είναι:

28/4 Νίκος Ζιώγαλας

29/4 Στέλλα Κονιτοπούλου

30/4  Δ. Ναχμίας, Χρ. Στεφανάκη, Θ. Πολύδωρας

1/5 Πετρολούκας Χαλκιάς, Αντ. Κυρίτσης

3/5 Brillante Classic Orchestra

5/5 Γεράσιμος Ανδρεάτος

6/5 48 Ώρες

8/5 Depy Sakellariou & the Melodies

9/5 Τέρης Ιερεμίας

11/5 Δροσουλίτες

12/5 Apurimac

13/5 Burger Project

Το εισιτήριο στο χώρο της έκθεσης είναι 1,5 ευρώ εκτός από τα πρωινά των καθημερινών όπου υπάρχει ελεύθερη διέλευση.  Ισχύουν επίσης τα ελευθέρας ανάλογα τα κοινωνικά κριτήρια.

Για τη φετινή Έκθεση ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος σε μήνυμά του τονίζει « Η ιστορική  Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς αποτελεί ένα ανοιξιάτικο καλωσόρισμα Ελπίδας και Αισιοδοξίας στο Δήμο της Καινοτομίας και της Συμμετοχής. Θεσμός βαθιά ριζωμένος στη συλλογική συνείδηση των Κηφισιωτών από το 1896, έρχεται και φέτος να μας ταξιδέψει στο μαγευτικό κόσμο των χρωμάτων και των αρωμάτων. Εμπλουτίζεται και ανανεώνεται διατηρώντας την παράδοση ετών. Στην  πρώτη γιορτή της πόλης, στο Άλσος Κηφισιάς ζωντανεύουν οι παιδικές αναμνήσεις, ενώ αναδεικνύεται  η τοπική ανθοπαραγωγή και οι σύγχρονες παραγωγές φυτών και λουλουδιών».

εργαζομενοι Ανθοκομική
Οι εργαζόμενοι στην Ανθοκομική με την πρόεδρο Κλεοπάτρα Χατζοπούλου και την αντιπρόεδρο Δήμητρα Αγαπάκη

Η πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, επισημαίνει: «Δεκάδες εκθέτες, διαφορετικά είδη φυτών είναι στη διάθεση του επισκέπτη πάντα συνοδεία πλούσιου πολιτιστικού, μουσικού και εκπαιδευτικού προγράμματος, καθημερινές δράσεις και παιχνίδια για παιδιά. Στηρίζουμε και αναδεικνύουμε το έργο του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας».

 

Όπως πάντα οι εκδόσεις “Κηφισιά” σας περιμένουν στο περίπτερό τους δεξιά από την κεντρική σκηνή του Άλσους για να μιλήσουμε για τις εντυπώσεις σας από τη βόλτα σας στο Άλσος αλλά και να κουβεντιάσουμε γενικά για την κατάσταση στο Δήμο μας.