Δέηση για Ειρήνη από την Κηφισιά

επιτάφιοι 2
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πλημμυρισμένη κόσμο η πλατεία Πλατάνου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, 29 Απριλίου 2016. Πολλοί είχαν συνοδεύσει τον Επιτάφιο της ενορίας τους, ενώ άλλοι είχαν πάει κατευθείαν στην πλατεία, προκειμένου να παρευρεθούν στη συνάντηση των επιταφίων, 35 χρόνια μετά από την τελευταία τους συνάντηση.

επιταφιοι1
Ο Επιτάφιος τουΑφίου Γεωργίου Περνά μπροστά από της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Πρώτος έφτασε ο Επιτάφιος της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος για να ακολουθήσουν μαζί, αφού είχαν συναντηθεί λίγο πιο πριν στη Λεωφόρο Κηφισίας, ο επιτάφιος του Αγ. Γεωργίου και ο επιτάφιος του Αγ. Δημητρίου. Η Φιλαρμονική της Κηφισιάς έκανε με επισημότητα την είσοδό τους, ενώ συνοδεύονταν και από στρατιωτικό άγημα.

Ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος πρωτοστάτησε στην τελετή, πάνω στην εξέδρα που είχε στήσει ο Δήμος Κηφισιάς με μικροφωνική εγκατάσταση, προκειμένου να μπορεί όλος ο κόσμος να βλέπει και να ακούει. Μετά τη δέηση ο Μητροπολίτης μίλησε στους πιστούς, αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση όχι μόνο της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας αλλά ολόκληρου του κόσμου, ευχόμενος πάνω από όλα ειρήνη, ενώ τελείωσε με την ευχή η επόμενη χρονιά να βρει όλους με χαμόγελο στην πλατεία της Κηφισιάς.

κυριλλος
Ο μητροπολίτης Αττικής κ. Κύριλλος απευθύηνει την δέηση

Οι επιτάφιοι σηκώθηκαν, κατά το έθιμο, ένας ένας ψηλά, αλλά ο Μητροπολίτης δεν απέδωσε  ιδιαίτερες τιμές σε κανέναν από αυτούς, ανακηρύσσοντάς τον “νικητή”, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Βέβαια ανάμεσα στους πιστούς δεν έλειψαν τα σχόλια για το ποιος επιτάφιος ήταν ο καλύτερος.

Όλοι σχολίαζαν πόσο όμορφα θυμούνταν το έθιμο της συνάντησης των επιταφίων στην πλατεία και πόσο συγκινήθηκαν που επανήλθε και είναι πραγματικά παράξενο για ποιο λόγο είχε καταργηθεί και γιατί χρειάστηκαν 35 ολόκληρα χρόνια για να επανέλθει.  Βέβαια ίσως μερικοί οδηγοί να έχουν διαφορετική άποψη, μια και για περισσότερο από μία ώρα ήταν κλεισμένη η Λεωφ. Κηφισίας και κάθετοι δρόμοι, δημιουργώντας κάποια προβλήματα στην κίνηση.