Δήμος Κηφισιάς: Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών 1986

votebox1

Τρεις συνδυασμοί διεκδίκησαν το δημαρχιακό θώκο της Κηφισιάς στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Οκτώβρη του 1986, με τα κόμματα του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου να γνωρίζουν κατά κράτος την ήττα από τον Βασίλη Γκατσόπουλο, που στηρίχθηκε από τη Ν.Δ. και έλαβε ποσοστό 52,36%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κυβερνών κόμμα, με υποψήφιο τον Μανώλη Κουρμαδιά, περιορίστηκε στην τρίτη θέση συρρικνωμένο κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες (21,52%) σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 1985, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει στην Κηφισιά το 37,1% των ψήφων.

aftodioikitikes results 86aΕπικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τέθηκε ο Μιχάλης Κανακάκης, που υποστηρίχθηκε από τη σύμπραξη των αριστερών κομμάτων και του οικολογικού κινήματος και έλαβε ποσοστό 26,11%.

Η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου διαμορφώθηκε ως εξής: ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Βασίλης Γκατσόπουλος. ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Διαμαντόπουλος Α., Καρράς Κ., Βόλκος Στ., Ασημακόπουλος Γ., Κρίνου – Παγιάντζα Στ., Παπαδάκης Στ., Αλεξανδράκη Β., Βάρσος Β., Κορακιανίτης Ευστ., Γόντικας Ν., Καραγιαννάκη Α., Χιωτάκης Γ., Πιέρρης Ε., Λύκος Α., Τσιλιγκίρης Τ., Κανακάκης Μ., Πάντος Κ., Βαρελάς Δ., Δημητρουλάκος Α., Σούρπης Α., Δούμας Στ., Κουρμαδιάς Εμμ., Σιδέρης Ευ., Μπον Β., Δενδρινός Κ.