Δωρεάν η είσοδος υπό προϋποθέσεις

ΠΥΛΗ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τη δωρεάν είσοδο στην Ανθοκομική διαφημίζει ο Δήμος Κηφισιάς. Βέβαια εάν κοιτάξει κάποιος τα ψιλά γράμματα θα διαπιστώσει ότι δωρεάν είναι τις καθημερινές το πρωί, μέχρι τις 3.00 μ.μ. Ένας τρόπος να τονωθεί η πρωινή κίνηση που είναι συνήθως πεσμένη. Βέβαια δωρεάν είσοδος παρέχεται και σε πολλές ακόμα περιπτώσεις.  Έτσι δεν πληρώνουν είσοδο όσοι είναι πάνω από 70 ετών. Όσοι διατηρούνται νέοι θα πρέπει να κρατάνε και ταυτότητα που θα αποδεικνύει ότι είναι στην κατηγορία των ηλικιωμένων. Μια και οι συντάξεις ψαλιδίζονται σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση της Βουλής, ο Δήμος δίνει τη δυνατότητα της χαλάρωσης ανάμεσα στα λουλούδια στους συνταξιούχους, για να απομακρυνθούν από τις τηλεοράσεις που έχουν γίνει μόνο άγγελοι κακών ειδήσεων.   Εθιμοτυπικά επίσης, δεν πληρώνουν είσοδο τα παιδιά έως 12 ετών, ώστε να μπορούν εύκολα να συμμετέχουν στο πλήθος εκδηλώσεων που οργανώνονται στην Ανθοκομική ειδικά για αυτά.

Ακόμη, μετά από σύμπραξη του ΗΣΑΠ με την Ανθοκομική Έκθεση δεν πληρώνουν είσοδο και οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών σε μέσα μεταφοράς. Μια και έχουν αρχίσει απεργίες στα μέσα μεταφοράς, τουλάχιστον να χρησιμέψουν οι κάρτες σε όσους τις έχουν προμηθευτεί και μπορούν να φτάσουν στην Ανθοκομική με άλλο μέσο, εκτός του τραίνου.

Ημέρα για τους ποδηλάτες έχει ορίσει η Ανθοκομική, έτσι την Κυριακή 15 Μαΐου, όσοι καταφτάσουν με το ποδήλατό τους στην έκθεση δε θα πληρώσουν είσοδο.