Ενδιαφέροντα από το Δημοτικό Συμβούλιο

dimotsymv1
  • Μπήκαν μερικά κολονάκια στην Κασσαβέτη, στο σημείο απ’ όπου είχαν αφαιρεθεί το καλοκαίρι, αλλά υπάρχουν ακόμη αρκετά κενά και όποιο όχημα θέλει, μπορεί να ανέβει στο πεζοδρόμιο. Τα κολονάκια μπήκαν μετά το δημοσίευμα της συνέντευξης του Φρατζέσκο Βιανέλλο στην εφημερίδα μας και μάλλον δεν είναι τυχαίο. Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί η τοποθέτησή τους για να σταματήσει και η παραφιλολογία για την αλλαγή της πολιτικής της διοίκησης ως προς το θέμα των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης.

kolonakia1

  • Την απεμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης από την αδειοδότηση  των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος επιχειρεί η Κυβέρνηση και αυτό βρίσκει αντίθετους, όπως είναι φυσικό, τους αυτοδιοικητικούς. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Θωμάκος πρότεινε να υπάρξει ψήφισμα, αλλά και κλιμάκωση ενεργειών, όταν έρθει το νομοσχέδιο για ψήφιση στην Βουλή, ώστε να αποτραπεί κάτι τέτοιο. Ο Νίκος Χιωτάκης τόνισε ότι το σχέδιο νόμου που έχει παρουσιαστεί αλλάζει και τις προϋποθέσεις στις δημοπρασίες  για έργα στους Δήμους, ανεβάζοντας τη γραφειοκρατία. Από την άλλη μεριά, ο Γιώργος Σκορδίλης ανέφερε ότι αυτά τα μέτρα έρχονται για να βάλουν τάξη στο θόλο τοπίο της Αυτοδιοίκησης και να μπουν κάποια όρια.
  • Την αργοπορία της Πολιτικής Προστασίας στην επέμβαση για την κατάσβεση της φωτιάς στο κτήμα Χατζηκώνστα στηλίτευσε ο Νίκος Χιωτάκης, λέγοντας ότι  ήρθαν οχήματα γειτονικών Δήμων στην περιοχή και το δικό μας κλιμάκιο εμφανίστηκε αφού είχε σβήσει η φωτιά. Αντίθετα, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Καλός ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο και σε συνεννόηση με τον επικεφαλής αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  καθυστέρησε την έλευση της Πολιτικής Προστασίας, η οποία δεν  ήταν σε άμεση επιφυλακή και αυτό για να διευκολύνει τα οχήματα της Πυροσβεστικής στο έργο τους.  Μετά το συμβάν, κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας και της Υπηρεσίας Πρασίνου αποψίλωσαν το χώρο από τα καμένα δέντρα και τους θάμνους, ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση της φωτιάς.

fotiaxatzikonsta1

  • Μαύρη επέτειος η 7η Σεπτεμβρίου του 1999 και 17 χρόνια από τον καταστροφικό  σεισμό, στον οποίο θρηνήσαμε 18 θύματα στην Κηφισιά, ο τότε Δήμαρχος Βασίλης Βάρσος ζήτησε ενός λεπτού σιγή από το Δημοτικό Συμβούλιο αφιέρωμα στη μνήμη τους, όπως επίσης στην απώλεια της πρώτης Κηφισιώτισσας βαλκανιονίκη στο στίβο, Φανής Σαββατιανού – Κουνάδη, που έφυγε πριν λίγες μέρες από την ζωή.
  • Υπάρχουν όλα τα έγγραφα νομιμοποίησης για την επισκευή και τη λειτουργία του αναψυκτηρίου «Νάρκισσος»  στην Εκάλη, που ξεκίνησε να λειτουργεί στις 3 Σεπτεμβρίου, γεγονός που αμφισβήτησε ο Γιάννης Καπάτσος και επειδή δεν του έδωσε το λόγο να δευτερολογήσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αποχώρησε από την συνεδρίαση. Ο Γιάννης Καπάτσος με αναρτήσεις του όλο το διάστημα των εργασιών για την ανακαίνιση του Νάρκισσου, ζητούσε τον έλεγχο της Πολεοδομίας Βορείου Τομέα, η οποία όμως λόγω καλοκαιριού είχε διακόψει την λειτουργία της. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς ανέφερε ότι το κατάστημα συγκεντρώνει την αποδοχή των περισσότερων κατοίκων της Εκάλης και δεν είναι πολιτικά ορθό κάποιος πριν ακόμη λειτουργήσει το κατάστημα να του επιτίθεται. Κοιτώντας προς την μεριά του κ Καπάτσου
  • Όταν ολοκληρωθούν τα έργα επέκτασης του χώρου του εργαστηρίου θα μεταφερθούν τα αντικείμενα της αρχαιολογικής συλλογής Κηφισιάς στη βίλα Κουτούπη, είπε ο Δήμαρχος σε επερώτηση του Γιώργου Σκορδίλη για το πότε θα ανοίξει η Συλλογή στο κοινό. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το ακούμε για πολλά πλέον χρόνια και αναρωτιόμαστε πόσα χρόνια χρειάζονται για να γίνουν αυτά τα έργα επέκτασης  του εργαστηρίου. Όταν λειτουργούσε η  Συλλογή στη Γεωργαντά, θυμόμαστε ότι υπήρχε μεγάλη επισκεψιμότητα από κατοίκους, αλλά και σχολεία της πόλης μας και όχι μόνο, που ήθελαν να δουν τα πραγματικά πλούσια εκθέματα που είχαν βρεθεί στην κηφισιώτικη γη. Μάλιστα, είχαν γίνει και πολλές εκδηλώσεις στον προαύλιο χώρο της Έκθεσης με μεγάλο πολιτιστικό ενδιαφέρον
  • Εξώδικο έστειλε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσούλος στον Γιάννη Καπάτσο, γιατί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και μέσα από την κοινωνική δικτύωση, τον κατηγόρησε ότι παρανομεί με τις θέσεις στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς, όπου έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται η ελεγχόμενηστάθμευση. Ο κ. Τσούλος ανέφερε ότι οι πινακίδες υπάρχουν από την προηγούμενη εφαρμογή της Ελεγχόμενης Στάθμευσης και ενώ υπάρχουν βεβαιωμένες  οφειλές 6-7 χιλιάδων ευρώ, δεν μπορούν να εισπραχθούν. Όσο για τις πινακίδες, οι οποίες αναφέρουν ότι είναι μισθωμένες από κάποιες επιχειρήσεις, πρέπει να αφαιρεθούν από τις ίδιες, επειδή τις είχαν τοποθετήσει με δικά τους έξοδα.

elegxomeni1