εξ αμάξης 8/4/2016

ταμπελες
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ιστορική σημασία μπορεί να έχουν σε λίγο καιρό οι ταμπέλες των καταστημάτων.  Θα δηλώνουν την εμπορική κίνηση που υπήρχε κάποτε στον τόπο μας. Προς το παρόν πάντως, όταν υπερβαίνουν το νόμιμα αποφασισμένο μέγεθος θα οφείλουν τέλη. Αν  τα μαγαζιά κλείσουν δεν διευκρινίζεται αν οφείλουν να αποχωρούν με την ταμπέλα τους.  Έτσι λοιπόν αν έχετε κατάστημα προτιμήστε τις μικρότερες ταμπέλες. Δε θα πληρώνετε τέλη, θα μπορείτε να την κουβαλήσετε εύκολα σε περίπτωση αποχώρησής σας και φυσικά δε θα συμβάλλετε στην ασχήμια της πόλης.

“Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα”. Με αφορμή ποιος νοιάζεται περισσότερο και με καλύτερο τρόπο για τους πρόσφυγες, αλληλοκατηγορίες ανταλλάχτηκαν μεταξύ του  αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, Γιώργου Καραμέρου και  του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.  Ο κ. Πατούλης παρεξηγήθηκε που δεν ενημερώθηκαν οι Δήμοι για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για προαιρετική συμμετοχή στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από γονείς και μαθητές των δημοτικών σχολείων και ζήτησε από τον κ. Καραμέρο να μην ανακατεύει τους μαθητές στις πρωτοβουλίες του. Ο κ. Καραμέρος από τη μεριά του σύστησε στον κ. Πατούλη να κάνει κάτι χρήσιμο, αντί να δίνει στόχο για σάτιρα, κατηγορώντας τον για απουσία από το προσφυγικό ζήτημαπλην της θλιβερής του παρουσίας στο λιμάνι του Πειραιά  στις 3 Μαρτίου όπου φορώντας λευκή αθλητική φόρμα και μαύρο γυαλί ηλίου εμβολίαζε με το ζόρι για χάρη των καμερών ταλαιπωρημένα προσφυγόπουλα ξεσηκώνοντας τις αντιδράσεις εθελοντών και προσφύγων”. Με τόσους φορείς που μαζεύουν πράγματα για τους πρόσφυγες και τόσα που ακούγονται για συμφέροντα που εξυπηρετούνται,  σε λίγο δε θα δίνει κανένας τίποτα, μην τον κατηγορήσουν και για πολιτική σκοπιμότητα ανάλογα με το φορέα που επιλέγει να τα δώσει.

“Το λόγο τον δίνω σε όποιον θέλω εγώ”, είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 30 Μαρτίου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Δημήτρης Μωράκης, αφήνοντας με ανοιχτό στόμα κάποιους που δεν παρακολουθούν συχνά συμβούλια για να γνωρίζουν πόσο μπορεί να παρεκτραπεί η κατάσταση και πόσο εύκολο είναι να βρεθεί εκτός εαυτού ο πρόεδρος, προσπαθώντας να επιβάλλει κάποια τάξη. Όποιος πάντως θορυβήθηκε από τη δήλωση αυτή ή τη γενικότερη κατάσταση στο Συμβούλιο, αρκούσε να παρακολουθήσει λίγες ημέρες μετά τη συνεδρίαση της Βουλής για να καταλάβει ότι σε σύγκριση με τη Βουλή το συμβούλιο της Κηφισιάς ήταν παρθεναγωγείο.

Τρεις Ολυμπιάδες μετά, περιμένουμε ακόμα να ολοκληρωθεί η παράδοση έργων που παραδόθηκαν κακότεχνα, λόγω της βιασύνης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004.  Στην Κηφισιά τα έργα αυτά αφορούν την πρόσβαση στην Εθνική από τη Ν. Κηφισιά και τον κόμβο της Καλυφτάκη, τα οποία περιμένουμε να παραδοθούν μέχρι το καλοκαίρι. Πριν… ή μετά… την Ολυμπιάδα της Βραζιλίας του 2016. Υπάρχει περίπτωση να παραδοθούν πάλι με κακοτεχνίες για να προλάβουν να παραδώσουν πριν τους Ολυμπιακούς. Άσχετα αν αυτοί διεξάγονται στη Βραζιλία.

“Χρειαζόμαστε κάθε είδους θέατρο” λέει ο ρωσικής καταγωγής σκηνοθέτης Ανατόλι Βασίλιεφ, ο οποίος έγραψε το φετινό μήνυμα για την παγκόσμια μέρα θεάτρου.  “Μόνο ένα είδος θεάτρου σίγουρα κανένας δεν έχει ανάγκη – και μιλώ για το θέατρο των πολιτικών παιγνιδιών, ένα θέατρο πολιτικών «ποντικοπαγίδων», ένα θέατρο που παίζουν οι πολιτικοί, ένα μάταιο πολιτικό θέατρο.”

Κρίμα γιατί σαν χώρα σε αυτή τη σκηνή θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε πολλά βραβεία. Θα χάναμε μόνο της σκηνοθεσίας. Αυτή έρχεται απέξω.

 

Για το καλό των βιοκαλλιεργητών αποφάσισε ο Δήμος Κηφισιάς την αλλαγή της τοποθεσίας διεξαγωγής της βιολογικής λαϊκής της Κηφισιάς, μεταφέροντάς την από τα Αλώνια στη Ν. Κηφισιά, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο. Απλά οι βιοκαλλιεργητές, όπως τα μικρά παιδιά, δε γνωρίζουν ποιο είναι το καλύτερο για όλους, για τους ίδιους και τους πελάτες τους, όπου όμως σαν γονιός ο Δήμος έρχεται να το φροντίσει.  Το δελτίο συνεχίζει με την παράξενη δήλωση ότι: “Ο  Δήμος Κηφισιάς  στηρίζει με κάθε τρόπο την βιολογική αγορά και τους βιοκαλλιεργητές προκειμένου να προσφέρουν στους καταναλωτές αγροτικά προϊόντα που παράγονται με πρακτικές και διαδικασίες φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον”.  Πώς μεταφράζεται η στήριξη αυτή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Μαίστρος
Ο πρόεδρος των παραγωγών Μαΐστρος Καραμπάσης κέρδισε τις εντυπώσεις

Σε Βοριά ετοιμάζεται να μετατραπεί ο Μαΐστρος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγοράς Βιοκαλλιεργητών Κηφισιάς, εάν επιμείνει ο Δήμος Κηφισιάς σε άμεση μετακίνηση της Βιολογικής Αγοράς όχι από τα Αλώνια στα Σαλόνια, αλλά στη Νέα Κηφισιά.  Όταν φυσάει καλό είναι να πηγαίνεις με τις επιταγές του ανέμου γιατί αλλιώς είναι εύκολο να βουλιάξεις.

 

Σε απόσταση … Σαρακοστής το Καθολικό από το Ορθόδοξο Πάσχα. Καλά καλά δεν είχαμε μπει στη Σαρακοστή και όλη η Ευρώπη γιόρταζε το Πάσχα.  Καλά που δεν ήταν το ανάποδο. Τώρα που έταξε έξοδο από τα μνημόνια η Κυβέρνηση πριν το Πάσχα, θα έπρεπε ήδη να είχαμε βγει και μπορεί να είχαμε ξεπαγιάσει.

 

Μία άδεια σε καστανά ή καλαμποκά, (ανάλογα φανταζόμαστε με την εποχή), μία άδεια για πώληση άνθεων και φυτών, δύο άδειες για καντίνες και μία για πώληση κουλουριών πρόκειται να δοθούν στο Δήμο μας σε άνεργους που θα υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 11 Απριλίου.  Όχι σε όλους που θα υποβάλλουν αιτήσεις αλλά σε μόνο πέντε από αυτούς, που θα έχουν όλα τους τα δικαιολογητικά και θα φέρουν κατά προτίμηση κάποια αναπηρία, όσο μεγαλύτερη τόσο το καλύτερο, ή θα είναι αναξιοπαθούντες με κάποιον από τους τρόπους που ορίζονται ως κοινωνικά κριτήρια.

 

Καταγραφή των “προσφυγόσκυλων” ζητάει με εγκύκλιό του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μια και η είσοδός τους στη χώρα μας δε συμπίπτει με τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις βάσει του κανονισμού τάδε και την κατάργηση ενός άλλου κανονισμού, που προφανώς δε γνώριζαν τα σκυλιά και τα γατιά από τη Συρία που “συρρέουν” στη χώρα μας μαζί με τα αφεντικά τους.  Λογικό να φοβούνται στο Υπουργείο για τις εξωτικές ασθένειες που μπορεί να φέρουν τα ζώα αυτά, από την άλλη οι ελάχιστοι πρόσφυγες που ριψοκινδυνεύοντας τις ζωές τους για να φτάσουν στη χώρα μας έφεραν μαζί τους και τα ζώα τους,  προφανώς θα τα έχουν ως μέλη της οικογενείας τους και δε θα έχουν ούτε λύσσα ούτε καμιά από τις ασθένειες που ίσως προκύψουν στα ζώα της Ελλάδας τώρα που δεν έχουμε λεφτά ούτε για τα φάρμακα του παππού και της γιαγιάς.