Η Φύση εκδικείται

δέντρο 1

Η έντονη βροχόπτωση το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Ιουλίου, έπληξε περιοχές των Βορείων Προαστίων, με επιστέγασμα τη τρομερή εικόνα στο Μαρούσι, με τα αμάξια να έχουν γίνει …αμφίβια.

Στην Κηφισιά είχαμε έντονες καταστάσεις με την υπόγεια διάβαση της Ερυμάνθου να γίνεται για ακόμη μια φορά  αδιάβατη, αλλά και άλλα σημεία με χείμαρρους να διασχίζουν τη πόλη. Τα κλαδέματα από τους κήπους που βρίσκονται στα πεζοδρόμια έκλεισαν τα φρεάτια αλλά και αυτά ακόμη και χωρίς εμπόδια δεν θα μπορούσαν να συγκρατήσουν τον τεράστιο όγκο του νερού που έπεσε σε ελάχιστο χρόνο. Υπόγεια πλημμύρησαν και αρκετά οχήματα σχεδόν επέπλεαν σε δρόμους της πόλης.

Η επόμενη μέρα βρήκε τα συνεργεία του Δήμου να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, όπως στην Παπαδιαμάντη στο κέντρο του εμπορικού κέντρου, όπου ξηλώθηκε το οδόστρωμα από του κυβόλιθους, αλλά και καθάριζαν τα φρεάτια για ενδεχόμενη επανάληψη του έντονου φαινομένου.φρεάτια 2

Ο Δήμος Κηφισιάς εξέδωσε ανακοίνωση για την καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες όπου αναφέρει ότι όποιος δημότης έπαθε ζημία μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 210-8082994 (κα Σαλβάνου Ιωάννα).

Πάντως όπως πάντα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς έχει αποδείξει ότι είναι ετοιμοπόλεμη και στη περίπτωση της προχθεσινής καταιγίδας βρέθηκε άμεσα στα σημεία που χρειάστηκε να επέμβουν είτε με αντλίες είτε για κόψουν κλαδιά ακόμη και δέντρα που έπεσαν σε δρόμους προξενώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές.