Θα φυσήξει μελτεμάκι στην Κηφισιά

meltemaki1

Ένα καλοκαιρινό μελτεμάκι θα διατρέξει τη σκηνή του Αίθριου της Κηφισιάς στις 22 και 23 Ιουλίου. Το γνωστό μελτεμάκι του Παντελή Χορν, φερμένο από την εταιρία θεάτρου «Κιβωτός», σε σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη, με εισιτήριο μόνο 5 ευρώ.

«Το μελτεμάκι» που θεωρείται από τις καλύτερες κομεντί του ελληνικής δραματουργίας, είναι μια ηθογραφία που διαδραματίζεται σε ένα ελληνικό νησί και διατρέχεται από ειρωνεία, ερωτισμό, τις αγαπημένες παρεξηγήσεις του ελληνικού ρεπερτορίου, χιούμορ, κέφι.
Όλα φαίνεται ότι πηγαίνουν καλά για τα δύο φιλικά ζευγάρια που διαβιούν σε ένα σπίτι στο νησί, μέχρι που κάνει την εμφάνισή του το μελτεμάκι, με τη μορφή ενός θηλυκού, έτοιμο να διαταράξει τα ήσυχα νερά.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Οδυσσέας Σταμούλης, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Μαριαλένα Ροζάκη, Φωτεινή Ντεμίρη και ο Μάκης Πατέλης, γνωστός ηθοποιός που «βγήκε» από τη σκηνή της Κηφισιάς και τον έχουμε απολαύσει σε μεγάλα θέατρα της αθηναϊκής σκηνής και στην τηλεόραση.

Έτσι λοιπόν δεν παραλείψαμε να έχουμε μια συζήτηση μαζί του, όσον αφορά την καριέρα του αλλά και το καινούργιο έργο που ανεβάζουν και θα κάνει την πρεμιέρα του στην Κηφισιά, πριν πάρει το δρόμο για φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα. Ήταν βέβαια λίγο δύσκολο να τον πετύχουμε, μια και το προηγούμενο διάστημα πηγαινοερχόταν σε πόλεις της Γερμανίας, διασκεδάζοντας τους Έλληνες της ξενιτιάς, με το θίασο του Μάρκου Σεφερλή.

Πώς ήταν οι παραστάσεις στη Γερμανία; Μπορούσε το κοινό να παρακολουθήσει και να καταλάβει τα αστεία που αφορούν τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα;
Παίζαμε σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους, παίξαμε ακόμα και σε τσίρκο και ήρθε να μας δει όλη η ομογένεια, ενώ μετά το κλείσιμο της αυλαίας έρχονταν να μας δουν και να μας μιλήσουν στα παρασκήνια. Ήταν η παράσταση που είχαμε ανεβάσει το 2013 στο Δελφινάριο «Γέλιο αλά ελληνικά» και ήταν ωραίο που τους κάναμε να γελάσουν. Δεν είχαν κανένα πρόβλημα να παρακολουθήσουν και να καταλάβουν τα αστεία, μια και πλέον όλοι ξέρουν τι ακριβώς γίνεται στην Ελλάδα και τον τρόπο που τα αντιμετωπίζουμε, μέσα από το ίντερνετ.

Το χειμώνα ήσουν ο ένας από τους «10 μικρούς νέγρους» της Αγκάθα Κρίστι, σε μια από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις της σεζόν. Υπάρχει κάτι για τον επόμενο χειμώνα;
Περιμένω με μεγάλη λαχτάρα να ξεκινήσω πρόβες για την παράσταση «Αστροφεγγιά» του Ιωάννη Παναγιωτόπουλου, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, που θα ανεβεί στο θέατρο «Χώρα». Πρόκειται για ένα υπέροχο μυθιστόρημα και έναν εξαίρετο θίασο.

Πώς είναι να περνάς τόσο σύντομα από τον ένα ρόλο στον άλλο;
Αυτή είναι η μαγεία του θεάτρου και είναι και ένας λόγος που επέλεξα να ασχοληθώ με το θέατρο. Σαν άνθρωπος βαριέμαι σχετικά εύκολα τις μόνιμες καταστάσεις. Νιώθω ότι βαλτώνω. Οι συχνές αλλαγές είναι ό,τι καλύτερο.

Από την Κηφισιά ξεκίνησες και στη σκηνή της Κηφισιάς επιστρέφεις συχνά. Πώς είναι να παίζεις για το κοινό της πόλης σου;
Νιώθω ότι παίζω ανάμεσα σε φίλους και γνωστούς και είναι ένα όμορφο συναίσθημα. Τελευταία φορά είχα εμφανιστεί στην Κηφισιά, στην παράσταση «Μειδιάστε παρακαλώ» το 2014, σε σκηνοθεσία και πάλι Γιώργου Φρατζεσκάκη, όπου είχαμε γεμίσει το Αίθριο για έξι παραστάσεις και ο κόσμος είχε γελάσει πολύ. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω τη Δημοτική Αρχή που μας δίνει την ευκαιρία να παίξουμε και πάλι σε αυτό που θεωρούμε σπίτι μας.

Σε τι ρόλο θα σε δούμε στο Μελτεμάκι;
Είμαι ο επιστήθιος φίλος της οικογένειας και συγχρόνως βοηθητικό προσωπικό στο σπίτι του φίλου μου του καπετάνιου. Στο σπίτι που εισβάλλει σαν μελτεμάκι μια 17χρονη ανιψιά, για να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του συζυγικού βίου και γρήγορα ξαναφεύγει.

Κάτι τελευταίο που θα ήθελες να πεις, πριν σε δούμε στη σκηνή;
Μακάρι να υπάρχουν μελτεμάκια που να ταράζουν τα νερά σε κάθε επίπεδο, με την καλή έννοια βέβαια, όπως το έργο, για να μη μένουν στάσιμα και βρωμίζουν. Σε πολλές περιπτώσεις βέβαια δεν αρκεί ένα μελτεμάκι αλλά χρειάζονται πολλά μποφόρ.