Θυμάσαι;

party3

Απόφοιτοι δέκα ετών από σχολεία της Κηφισιάς έδωσαν ένα από τα καθιερωμένα χορευτικά ραντεβού τους το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, σε κέντρο της Πολιτείας. “Θυμάσαι;” είναι το σύνθημα των ραντεβού και πραγματικά θυμήθηκαν πολλά μέσα από εικόνες που προβάλλονταν τόσο από παλιότερες προσωπικές φωτογραφίες, όσο και από διαφημίσεις και άλλα που χαρακτήριζαν τις γενιές που τέλειωσαν το σχολείο μεταξύ του 1975 και του 1985.

party 4

party 5

party6

 

Θυμηθήκαμε κέντρα διασκέδασης στην Κηφισιά που άφησαν εποχή και έγραψαν ιστορία και ούτε έχουν ακούσει την ύπαρξή τους οι τωρινές γενιές. Θυμηθήκαμε ότι η Κηφισιά πάντα συγκέντρωνε κόσμο και από άλλα προάστια για τα κέντρα της αυτά και ήταν ένα προάστιο που προέβαλε τον τομέα της διασκέδασης. Γελάσαμε με τη φωτογραφία μιας κασέτας και ενός στυλό μπικ και με τον υπότιτλο. “Πώς συνδέονται αυτά τα δύο αντικείμενα;”  Στο πάρτυ ελάχιστοι, ίσως μόνο οι σερβιτόροι, προερχόμενοι από αρκετά νεότερες γενιές, δεν θα αναγνώριζαν τον συσχετισμό.

party 1

Το μήνυμα “Μην περιμένεις επανάσταση από μια γενιά που δεν φλερτάρει”  ένιωσε να δικαιώνει τους περισσότερους που φλέρταραν και συνεχίζουν να φλερτάρουν, τώρα όμως πια περισσότερο με την εξουσία, αφού πολλοί από τους παρευρισκόμενους είναι είτε δημοτικοί σύμβουλοι, είτε υποψήφιοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παρών και ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Βάρσος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Σάντυ Πατρινού και Γιώργος Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. Οι περισσότερες αντιπαλότητες είχαν μπει στην άκρη, αποδεικνύοντας ότι ο χορός ενώνει.  Άνθρωποι που ίσως μέρα και έξω από το γιορτινό κλίμα θα δυσκολεύονταν να ανταλλάξουν μια καλημέρα, έδωσαν τα χέρια και τσούγκρισαν τα ποτήρια τους. Στο κάτω κάτω όλοι για το καλό της πόλης, νοιάζονται! Και είναι σημαντικό ο τρόπος που θα καταγραφούν στην ιστορία της πόλης. Πώς θα εγγραφούν σε ένα μελλοντικό “Θυμάσαι;”

party 7