Κεφαλλονίτικη σατιρική εκδήλωση

Γράφει ο Μ. ΤΡΑΝΑΚΑΣ

1991-2016. Είκοσι πέντε χρόνια δράσης, προόδου και προσφοράς γιόρτασε στις 10 Απριλίου η Ένωση Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Κηφισιάς και Βορείων Προαστίων, στην αίθουσα του Πολιτιστικού του Δήμου Κηφισιάς «Βασ. Γκατσόπουλος».

Η εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου της Ένωσης Διονύση Κεκάτου προς τα μέλη, τους δημοτικούς άρχοντες, τους κοινωνικούς φορείς και τους εκπροσώπους των κεφαλληνιακών και άλλων επτανησιακών ενώσεων και σωματείων.

Στη συνέχεια ο Κεφαλλονίτης λογοτέχνης Ντένης Φερεντίνος και η ηθοποιός και σκηνοθέτης, Κική Αυγουστάτου παρουσίασαν μία όμορφη σατιρική κεφαλλονίτικη παράσταση με παρλάτες, ιδιωματισμούς και ιστορίες της κεφαλλονίτικης και γενικότερα επτανησιακής κουλτούρας.

Άφθονο το γέλιο και αυθόρμητο το χειροκρότημα σε κάθε αφήγηση. Χαρακτηριστικά αναφέρω μία κεφαλλονίτικη παρλάτα: «Ορέ! Κάτσε καλά που να ‘μπει ο διάολος μέσα σου, να είναι και τσαγκάρης και να ‘χει σφυρί να βαράει».

Αφού τελείωσαν οι αφηγήσεις και οι κεφαλλονίτικες ατάκες, ξεκίνησε το μουσικό μέρος της εκδήλωσης με τη λαμπρή ερμηνεύτρια Λαμπρινή Γιώτη – Λιβιεράτου, στο πιάνο και στο τραγούδι, συνοδευόμενη από τον εξαίρετο μουσικό Γιώργο Τσιμπουξή στο μπουζούκι και στο τραγούδι, ενώ ο Κεφαλλονίτης συνθέτης και μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, που ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων, έπαιξε στο πιάνο ελληνικές συνθέσεις, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους.

Στο αίθριο του Πολιτιστικού υπήρχαν δροσιστικά αναψυκτικά για όλους τους προσκεκλημένους.

Ευχόμαστε από καρδιάς η Ένωση να γιορτάσει και τα εκατοστά γενέθλιά της.