Λαέ μην σφίγγεις το δικό σου το ζωνάρι

ΞΥΛΟΥΡΗΣ

«Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι» μας προτρέπει η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – Κυβέρνησης, δανειζόμενη τα λόγια του έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη και μας καλεί στην ομώνυμη μουσικοκοθεατρική παράσταση το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Κηφισιάς.

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς επιχειρεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα των πολιτών που χάνονται μέσα στην επέλαση των διαφόρων μέτρων που προωθούνται με αφορμή την κρίση.  Μέλη της παρέχουν διαρκώς ενημέρωση για νόμους, για αντισυνταγματικές συμπεριφορές, για τρόπους που μπορεί ο πολίτης να αντιδράσει στο σύστημα.  Η Επιτροπή Αγώνα δείχνει με τον τρόπο της ότι δεν είναι ανάγκη να σφίγγει ο λαός πάντα το ζωνάρι και ενσωματώνει στη συνείδησή μας σαν ίδιους όσους προωθούν τα μέτρα της φτώχειας. Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Κυβέρνηση, την όποια Κυβέρνηση εναρμονίζεται με τους άλλους δύο οργανισμούς, προωθώντας αντιλαϊκά μέτρα.

Μουσικά λοιπόν θα ευαισθητοποιήσει το κοινό το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου σε μια εκδήλωση που θα προλογίσει ο αναπληρωτής καθηγητής λογοτεχνίας στο Α.Π.Θ. Βασίλης Αλεξίου.  Ζωντανή ορχήστρα θα μεταφέρει τραγούδια από τα έργα «Μαουτχάουζεν», «Γειτονιά των Αγγέλων» και «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», θα υπάρξουν θεατρικά δρώμενα και θα ακουστούν ανέκδοτα κείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλη, ενώ η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από βίντεο και φωτογραφικό υλικό.

«Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,

μην έχει πια την πείνα για καμάρι.

Οι αγώνες που ‘χεις κάνει δεν φελάνε

το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.

Λαέ μη σφίξει άλλο το ζωνάρι,

η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή,

του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.»