Μαγεία

francesco1a
Χρίστος Παπαγεωργίου. στο πιάνο Μάνος Αβαράκης φυσαρμόνικα και ακορντεόν Ναταλία Κοτσάνη

«Μαγεία» ακούστηκε σιγανά από κάπου στην αίθουσα, καθώς παρακολουθούσαμε όλοι μαγεμένοι τους μουσικούς να ξεδιπλώνουν το έργο τους, στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενόγλωσσου σχολείου ISA, το βράδυ της Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

Όλοι περίμεναν ότι θα πέρναγαν μια όμορφη βραδιά αφού η πρόσκληση προερχόταν από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς» και είχε τον τίτλο «στον αστερισμό της Παρθένου», όλοι όμως ήταν απροετοίμαστη για μια τόσο καταπληκτική βραδιά.

Φραντζέσκο
Ο Φραντσέσκο ετοίμασε ένα καταπληκτικό πρόγραμμα για να γιορτάσει μαζί με τους φίλους του τα γενέθλιά του

Βασικός οικοδεσπότης ο πρόεδρος του συλλόγου Francesco Vianello,  ο οποίος έχει αποδείξει ότι γνωρίζει πολύ καλά πώς να πετυχαίνει το κοινό να περνάει καλά,  ενώ με ξεχωριστό χιούμορ την παρουσίαση είχε αναλάβει ο πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου.

Οι εναλλαγές στο μουσικό ρεπερτόριο, στους μουσικούς, στα όργανα, στις εκπλήξεις δεν άφηνε τον κόσμο να καταλάβει ότι η ώρα περνούσε. Μια τέτοια  βραδιά θα έπρεπε να παρακολουθήσουν όσοι ισχυρίζονται ότι δεν αγαπούν την κλασσική μουσική. Σίγουρα θα άλλαζαν γνώμη.

Στο πιάνο εναλλάχτηκαν οι μουσικοί Tζένια Mανουσάκη,  Βασιλική Μουσιώνη, Παναγιώτης Τροχόπουλος,  Χρίστος Παπαγεωργίου σε ντουέτα με άλλα όργανα, με άλλους μουσικούς.  Στο φλάουτο ακούστηκε ο Danilo De Luca και ο συνθέτης Ευάγγελος Κοκκόρης. Μια επιλογή από έργο του Κοκκόρη, όπου παρακολουθούμε μια διαδρομή του στην Ιταλία, ερμήνευσαν Χ. Παπαγεωργίου και D. Deluca.

Danilo De Luca
Ο Danilo De Luca μάγεψε το κοινό με το φλάουτο του

Στο τσέλο ένα ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα απέσπασε η  Αναστασία Δεληγιαννάκη.  Από το πιάνο πέρασε και ο Μάνος Αβαράκης, ο οποίος όμως εντυπωσίασε κυρίως με τη φυσαρμόνικά του, όπου τα χέρια του πετάριζαν τριγύρω της σαν φτερά πουλιών, ενώ και το αποτέλεσμα ήταν σαν κελάηδισμα. Επίσης στο πιάνο κάθισε και η Ναταλία Κοτσάνη, μέλος των Encardia η οποία μάγεψε με τα τραγούδια της από την  Κ. Ιταλία και το ακορντεόν της.

Μίνα Πολυχρόνου
Η σοπράνο Μίνα Πολυχρόνου μάγεψε το κοινό

Ιδιαίτερη και η παρουσία της  σοπράνο της Λυρικής Σκηνής Μίνας Πολυχρόνου, η οποία ερμήνευσε και μια άρια από το έργο «Ελένη» του Νέστωρ Taylor.

Taylor
Ο συνθέτης Νέστωρ Taylor

 

κοινό φρα1κοινό φρα 2κοινό φρα 3κοινό φρα 4

Στο εκπληκτικό αποτέλεσμα συντέλεσε και η εξαιρετική ακουστική της αίθουσας, ενώ το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο Φάνης Μαλακόντας, οικονομικός διευθυντής του ISA.

Η βραδιά έκλεισε με όλο το κοινό να τραγουδάει στον πρόεδρο «Να ζήσεις Francesco και χρόνια πολλά…» μια και γιόρταζε και τα γενέθλια των 70 του χρόνων, αλλά και τα 40 χρόνια στην Ελλάδα ενώ στη συνέχεια ακούστηκε στο πιάνο και ο ρυθμός από το αντίστοιχο ιταλικό «Tanti auguri..».

γενέθλια φρα

Ένα γλυκό κέρασμα περίμενε όλους τους καλεσμένους που ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Παρασκευή στις 8.00 μ.μ., στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς, όπου θα παρουσιαστεί το ντουέτο Jiri Barta και Τζένια Μανουσάκη σε μια από τις τέσσερις συναυλίες που θα πραγματοποιήσουν σε φεστιβάλ στην Ελλάδα.