Μπιζάρισμα για τον βαρύτονο Κωστή Δημητρακόπουλο

Ο Κωστής Δημητρακόπουλος με τον Θανάση Αρβανίτη και μέρος της ορχήστρας των Νέων

Σαν ταινία ξετυλίχτηκε η ζωή του βαρύτονου Κωστή Δημητρακόπουλου, το βράδυ του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Κηφισιάς, στο πλαίσιο της τιμητική βραδιάς που πραγματοποίησε ο Δήμος Κηφισιάς.

«Τόσα χρόνια που τραγουδούσα στη Λυρική, καημό το είχα που δεν ερχόταν κανείς από την Κηφισιά, από τη γειτονιά μου, στα καμαρίνια να μου πει ότι του άρεσε η παράσταση. Μετά από αυτή τη βραδιά όμως τους συγχωρώ όλους» είπε συγκινημένος  ο Κωστής Δημητρακόπουλος.

πλακέτα Κωστής
Ο Γιώργος Θωμάκος δίνει τιμητική πλακέτα στον Κωστή Δημητρακόπουλο, στο κέντρο η Κική Αυγουστάτου

Ιδιαίτερα όμορφη και συγκινητική η βραδιά και εκτός από το πλήθος των χειροκροτημάτων ως επιβράβευση για το ταλέντο του, ο Κωστής, ο βαρύτονος της Κηφισιάς, δεχόταν και ευχές για να τα χιλιάσει και να είναι πάντα δυνατός.

Η Κική Αυγουστάτου παρουσίασε τη ζωή του και την καριέρα του στο Λυρικό Τραγούδι. Ο Κωστής Δημητρακόπουλος φοίτησε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με την Μαρίκα Καλφοπούλου και τον Γκαστόν Δεπόλλα. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ταυτίστηκε με τη μακρόχρονη συνεργασία του με την Λυρική Σκηνή (1960-1987), κατά την οποία ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε δεκάδες  όπερες. Μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία στις ιταλικές όπερες Τραβιάτα ως Ζερμόν, «Ένας χορός μεταμφιεσμένων»  ως Ρενάτο  και στο «Οι Παλιάτσοι» ως Σύλβιο.

Η βραδιά ξεκίνησε με προβολή από  αποσπάσματα έργων στα οποία πρωταγωνίστησε ο Κωστής Δημητρακόπουλος, τα οποία παρουσίασε ο φίλος και συνεργάτης του από τη Λυρική Σκηνή, Θάνος Πετράκης.  Ακολούθησε λυρικό πρόγραμμα με τη χορωδία Κηφισιάς ’37 αλλά και τη χορωδία Νέων του Δήμου Κηφισιάς στην οποία ο Κωστής έκανε μαθήματα λυρικού τραγουδιού από το 1996, γιαυτό τον ονόμασαν και παππού της χορωδίας. Ακούστηκαν επίσης τραγούδια από καλλιτέχνες, όπως ο βαρύτονος Διονύσιος Σούρμπης, ο οποίος ανεβαίνοντας στη σκηνή είπε ότι μετά τα αποσπάσματα με τη φωνή του Κωστή είναι περιττό να τραγουδήσει άλλος στη σκηνή. Τραγούδησαν ακόμη ο Γρηγόρης Ιωαννίδης και ο Σταύρος Παπαχρήστος.

Σούρμπης
Ο Διονύσης Σούρμπης δέχεται συγχαρητήρια από τον Κωστή
Παπαχρήστος
Σταύρος Παπαχρήστος

 

 

 

 

 

 

 

Ιωαννίδης
γρήγορης Ιωαννίδης

Μεγάλη βραδιά με έξοχες ερμηνείες, ιδιαίτερα τα χειροκροτήματα για τη χορωδία νέων, την οποία ο Κωστής Δημητροκόπουλος προσφώνησε ως τα διαμάντια της Κηφισιάς και την οποία διευθύνει ο Θανάσης Αρβανίτης, ενώ δεν έλειψε από την παρουσίαση και ο πατέρας του, Γιώργος Αρβανίτης ο οποίος και μαζί με τον Κωστή απογείωσαν τη χορωδία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Χορωδία '37
Η Χορωδία Κηφισιάς ’37
Ο ιδρυτής της ορχήστρας Νέων μαέστρος Γιώργος Αρβανίτης

Τιμητή πλακέτα στον Κωστή για να θυμάται τη βραδιά έδωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, αναφέροντας ότι η Κηφισιά γίνεται πλουσιότερη με την παρουσία τέτοιων ανθρώπων.