Νέα πνοή – Ανοιξιάτικο κλίμα στην Ανθοκομική

antokomiki prosklisi

 

Με ποτιστική βροχούλα υποδέχτηκε ο Μάιος την έναρξη της 62ης Ανθοκομικής Έκθεσης, η οποία ξεκινά σήμερα, Πέμπτη 5 Μαΐου, το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 22 Μαΐου. Όπως ανέφερε και αναγνώστης “δε γίνεται Ανθοκομική χωρίς βροχή”, αυτό τουλάχιστον έχει δείξει η εμπειρία.

Για πρώτη φορά δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο φυσικό χώρο του άλσους “Δημήτρης Ζωμόπουλος” το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Μαΐου από τη διοίκηση της έκθεσης αλλά και από τον ίδιο το Δήμαρχο, δείχνοντας έτσι πόσο πολύ δίνει βάρος ο Δήμος στο θεσμό της Ανθοκομικής.

synenteyksi antokomiki
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η εκπρόσωπος Τύπου, Τέτα Τσετσέκου, παρουσίασε τους ομιλητές, αρχίζοντας φυσικά από το Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, ο οποίος στάθηκε στη σημασία που δίνει ο Δήμος στο θεσμό της Ανθοκομικής, στηρίζοντάς τον  όλη η Διοίκηση και γι’ αυτό όλες οι υπηρεσίες  δουλεύουν για την καλύτερη διοργάνωση της Έκθεσης. Αναφέρθηκε στις καινοτομίες και το κεντρικό σύνθημα της φετινής Έκθεσης που δίνει βάρος στο παιδί και τη φύση.  Ενημέρωσε επίσης  για την ελεύθερη προσέλευση τις καθημερινές από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 3.00 μ.μ., καθώς και για τη δωρεάν είσοδο σε όσους έχουν κάρτα απεριορίστων διαδρομών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.  Μίλησε επίσης  για το φυσικό παιδότοπο αλλά και για τις άλλες δράσεις στις οποίες όμως αναφέρθηκε διεξοδικά ο πρόεδρος της Ανθοκομικής Γιώργος Κομιανός.

Ο  δήμαρχος δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τους χορηγούς της έκθεσης, οι οποίοι επενδύουν στο θεσμό, βλέποντας ότι κάθε χρόνο ανεβαίνει ποιοτικά.

Ο πρόεδρος της Ανθοκομικής, Γιώργος Κομιανός μίλησε για την πράσινη βιώσιμη ανάπτυξη και πόσο πολύ έχει επενδύσει η έκθεση  σε αυτό το σκοπό, επιδιώκοντας μέσα από την εκπαίδευση των μικρών μαθητών αλλά και κάθε επισκέπτη να ενισχύσει την οικολογική συνείδηση.

Για το λόγο αυτό και σε συνεργασία με τη ΜΚΟ “Γη” πρόκειται να πραγματοποιηθούν  βιωματικά σεμινάρια σε 1000 μαθητές όλων των βαθμίδων της πόλης μας αλλά και των όμορων δήμων, καθώς επίσης θα γίνει μία σειρά από βιωματικά παιχνίδια μέσα από το Δημοτικό φορέα των παιδικών σταθμών της πόλης μας.

komianos
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο κ. Κομιανός  μίλησε και για το χωροταξικό σχεδιασμό της έκθεσης, καθώς επίσης και για τους εκθέτες οι οποίοι φέτος θα είναι 61 παραγωγοί και 16 έμποροι διαφόρων ειδών, που έχουν όμως άμεση σχέση με τη φύση της Ανθοκομικής. Καινοτομία επίσης αποτελεί το γεγονός ότι εκτός από τους γεωπόνους,  οι οποίοι θα αποτελούν  κεντρικό σημείο αναφοράς της έκθεσης,  θα βρίσκεται επίσης  συνεταιρισμός διάθεσης και ανταλλαγής σπόρων. Επίσης μια νέα δράση της Ανθοκομικής είναι η  ίδρυση φορέα  παραγωγής  διαφόρων δυναμικών καλλιεργειών,  τα οποία θα διατίθενται μέσα από την Ανθοκομική, με απασχόληση ανέργων.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια η αντιπρόεδρος της έκθεσης, Ρόζυ Χαριτοπούλου, η οποία μίλησε για την ανάγκη ευαισθητοποίησης του κόσμου για τη διάσωση του πλανήτη απέναντι στις οικολογικές καταστροφές που γίνονται καθημερινά.

Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας εκ μέρους της ΜΚΟ “Γη” αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετάσχουν 1000 μαθητές και θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν  για τα φυτά από το αρχικό στάδιο παραγωγής του και όλη τη διάρκεια εξέλιξής του.

Τέλος την ενημέρωση έκλεισε ο μάνατζερ της Ανθοκομικής, Ηλίας Τσουτσοπλίδης, ο οποίος μίλησε για τις προσπάθειες που έχει κάνει η διοίκηση ώστε να φέρει  νέο κόσμο στην έκθεση.

Η φετινή Ανθοκομική θα φιλοξενήσει πολλές καλλιτεχνικές, ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Η διοίκηση έχει κάνει προσπάθεια για να καλύψει όλα τα ενδιαφέροντα, παρέχοντας κάποιες ευκολίες σε σχέση με την καταβολή του εισιτηρίου. Απομένει στους επισκέπτες να την αγκαλιάσουν και να αφήσουν να τους συνεπάρουν τα αρώματα της Άνοιξης και της αισιοδοξίας που δίνουν τα ανθισμένα λουλούδια.