Νίκος Χιωτάκης: Στοίχημά μας, η επιστροφή του Δήμου Κηφισιάς στην κανονικότητα

chiotakis_new1

Είναι κρίσιμο στις επόμενες εκλογές της 26ης Μαΐου να προκύψει μια νέα Διοίκηση, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο να επιστρέψει στο Δήμο Κηφισιάς η κανονικότητα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλα τέσσερα χρόνια.

Ο Δήμος μας χρειάζεται μια αποτελεσματική δημοτική αρχή, με γνώση κι εμπειρία, και με ειλικρινή διάθεση να συνθέσει τις δημιουργικές δυνάμεις όλων των προαστίων μας στη βάση προγραμματικών αρχών κι αξιών.

Να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο, είναι το μεγάλο μας στοίχημα.

Με ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των προαστίων μας, είμαστε έτοιμοι να θέσουμε νέες προτεραιότητες και να υλοποιήσουμε συγκεκριμένες πολιτικές.

Προτεραιότητά μας, η βελτίωση της καθημερινότητας.

Το πρόγραμμά μας είναι ρεαλιστικό κι εφαρμόσιμο. Αυτό σημαίνει:

  1. Βελτίωση στην καθαριότητα, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των δημοτών μας, που ήδη πληρώνουν πολλά. Εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας με έμφαση στην ανακύκλωση και τη χωριστή διαλογή οργανικών απορριμμάτων. Αγορά νέου εξοπλισμού, οχημάτων, και κάδων, καθώς και διασφάλιση συνθηκών της μέγιστης δυνατής ασφάλειας για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας.
  2. Ενίσχυση του πράσινου της πόλης, σε όλα τα προάστια, με πρόγραμμα συγκεκριμένων παρεμβάσεων και νέων φυτεύσεων, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.
  3. Περισσότερο φως, σε κάθε δρόμο και κάθε γειτονιά των προαστίων μας. Αντικατάσταση και ενίσχυση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πόλης, με νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και μεγάλης φωτιστικής ισχύος.
  4. Βελτίωση του οδικού δικτύου. Προγραμματίζουμε άμεσα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, σε όλο το Δήμο, με ίδιους πόρους, αλλά και με χρήματα που θα διεκδικήσουμε από την Περιφέρεια Αττικής.
  5. Εκτεταμένο πρόγραμμα ανακατασκευής των πεζοδρομίων. Θέλουμε ένα Δήμο φιλικό στους πεζούς, μια πόλη που θα διασφαλίζει την προσβασιμότητα σε όλους.
  6. Εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης των υφιστάμενων ποδηλατόδρομων, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός νέου μοντέλου αστικών μετακινήσεων.
  7. Ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αξιοποιώντας τη Δημοτική μας Αστυνομία αλλά και ενεργοποιώντας τη δυνατότητα να αναθέσουμε τη φύλαξη των δημοτικών κτιρίων και χώρων αλλά και των σχολείων κατά τις ώρες λειτουργίας τους σε ιδιωτική εταιρεία, που θα διενεργεί 24ωρες περιπολίες σε όλο το Δήμο.
  8. Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, ως ιδιαίτερο στοιχείο της τοπικής μας ταυτότητας. Στην πρώτη γραμμή μεταξύ άλλων, η δημιουργία δημοτικού ωδείου.
  9. Ενίσχυση του κοινωνικού προφίλ του Δήμου. Προγραμματισμός για κατασκευή τριών δημοτικών παιδικών σταθμών σε Νέα Κηφισιά, Κάτω Κηφισιά και Νέα Ερυθραία. Ενίσχυση των κοινωνικών μας δομών και παροχών. Ασφάλιση των μαθητών. Δημιουργία δικτύου δημοτικών ασθενοφόρων. Αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση των κοινωνικών μας υπηρεσιών και την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων μαθητείας, επανακατάρτισης.
  10. Προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με παροχή ψηφιακών υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας.

Αλλάζουμε τη ζωή μας, με Έργα και παρεμβάσεις σε κάθε Δημοτική Ενότητα.

Ο δεύτερος άξονας του προγράμματος μας, αφορά την υλοποίηση μεγάλων έργων, που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία της πόλης. Προτεραιότητά μας αποτελούν:

  1. H ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου, με αντιπλημμυρικά έργα σε Νέα Ερυθραία και Νέα Κηφισιά. Και διευθέτηση του ρέματος Κοντοχρήστου.
  2. Η κατασκευή δύο κλειστών προπονητηρίων, σε Ερυθραία και Κηφισιά, καθώς και νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Φραγκοπούλου. Αναβάθμιση των υπαρχόντων αθλητικών χώρων του Δήμου (Ζηρίνειο).
  3. Η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης σε Αδάμες, Εργατικές και στο υπολειπόμενο 20% της Εκάλης.
  4. Δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, 1ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας, επέκταση του 1ου Δημοτικού Κηφισιάς, ανέγερση του 9ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, του 3ου Δημοτικού Ερυθραίας και του 10ου Νηπιαγωγείου Νέας Κηφισιάς.
  5. Η εφαρμογή υφιστάμενης μελέτης για διαμόρφωση χώρων πρασίνου και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας σε Αλώνια και Κ. Κηφισιά.
  6. Η ολοκλήρωση της ένταξης στο σχέδιο πόλης των υπολοίπων περιοχών της Κάτω Κηφισιάς, της Ν. Ερυθραίας, του Πανοράματος.
  7. Αναβάθμιση και ενίσχυση του δικτύου παιδικών χαρών, σε όλο το Δήμο, σε κάθε δημοτική ενότητα.
  8. Εμείς μπορούμε, γιατί γνωρίζουμε.

Έχουμε πρόγραμμα που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Γνωρίζουμε καλύτερα από όλους τις ανάγκες του Δήμου Κηφισιάς. Μπορούμε να καταρτίσουμε και να υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα κάνει καλύτερη τη ζωή τους.