Ο συνωστισμός έφερε λουκέτο

django1

Λουκέτο 15 ημερών και πρόστιμο 2.000 ευρώ επιβλήθηκε σε γνωστό μπαράκι του παραδοσιακού κέντρου της Κηφισιάς, επί της οδού Δροσίνη, στο πλαίσιο των διοικητικών μέτρων που επιβάλλονται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όταν παρατηρούνται παραβάσεις σε θέματα μη τήρησης των κανόνων αποφυγής συνωστισμού, που μεταξύ άλλων επέβαλε με την εμφάνισή του ο covid-19.

To συγκεκριμένο κατάστημα «επισκέφθηκαν» τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 25 Ιουνίου κλιμάκιο της Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της ΕΛ.ΑΣ. και αφού διαπίστωσαν την παράβαση, προέβησαν στην επιβολή των κυρώσεων, αφού σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, οι επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα μέτρα, σφραγίζονται άμεσα.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς έκανε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα συστάσεις στους υπεύθυνους του καταστήματος και στους θαμώνες, ενώ προ δεκαπενθημέρου, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, είχε αναφερθεί με έγγραφό του στη λειτουργία του εν λόγω καταστήματος, η οποία προκαλεί συνωστισμό εκατοντάδων θαμώνων και ηχορύπανση με αποτέλεσμα τις διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας, ζητώντας από το Συμβούλιο της Κοινότητας Κηφισιάς την ανάκληση της άδειας παράτασης χρήσης μουσικής που είχε εγκριθεί πριν ένα χρόνο και τον ορισμό νέου μειωμένου ωραρίου για χρήση μουσικής.

Από την πλευρά της, η ιδιοκτησία του μπαρ, με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αφού επισημαίνει ότι οδηγήθηκε στο αυτόφωρο όχι για  covid, αλλά για διατάραξη κοινής ησυχίας, κάνει λόγο για παρασκήνιο που υπάρχει πίσω από τις συγκεκριμένες κυρώσεις, ενώ υπόσχεται τη δυναμική επιστροφή του καταστήματος μετά το 15νθήμερο σφράγισμα.